Biztonsági előírások a hannoveri kiállításokkal kapcsolatban

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 22. 15:56

Pár nappal ezelőtt egy speciális helyi rendeletnek köszönhetően újraindulhatnak a nemzetközi kereskedelmi vásárok, kiállítások és üzleti események a hannoveri vásár központban.

A frissen közzétett rendelettel képletesen eldörrent a startpisztoly a hannoveri vásárközpont, a látogatók és a kiállítók számára, hogy újrainduljanak a fizikailag is megrendezésre kerülő események. A “3G szabályozás” és a megfelelő biztonsági és higiéniai koncepció azonnali hatállyal lehetővé teszi a személyesen megrendezésre kerülő vásárokat és rendezvényeket.

 

Belépés Németországba

A Németországi Szövetségi Köztársaság jelenlegi belépési korlátozásai érvényesek. Ezzel kapcsolatos friss információkat megtalálják a Konzuli szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag

 

 

Belépő a kiállítás területére

  •     Csak oltott, gyógyult vagy negatívan tesztelt személyek léphetnek be a kiállítási területre (minden résztvevőre vonatkozik).
  •     A negatív vizsgálati eredményt legfeljebb 24 órával korábban végzett PoC antigén gyors teszttel vagy 48 óránál nem régebbi érvényes PCR -teszttel kell igazolni. Az otthon elvégzett gyorsteszt általi eredmény nem elfogadható.
  •     Megjegyzés: Azok a személyek, akiket az EU -ban nem engedélyezett vakcinákkal oltottak be, oltatlannak minősülnek.
  •     Az EU -ban jóváhagyott vakcinák a BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Johnson & Johnson oltóanyagok.
  •     Alsó -Szászország tartományi kormánya, szövetségi szinten azon dolgozik, hogy a vásáron való részvételhez egyéb vakcinák is elfogadhatók legyenek.
  •     Annak érdekében, hogy a résztvevőknek ne kelljen várakozniuk a vásár bejáratánál, kérjük regisztráljanak a vásárra előzetesen, és még a megérkezés előtt végezzék el a koronavírus tesztet. Bár a vásártéren is lesz tesztelési lehetőség, itt nagyobb várakozási időre kell számolni nagy látogatószám esetén.

     

A kiállítás területén

  •     Egészségügyi kontakt kutatás céljából minden résztvevő személy elérhetőségét be kell gyűjtenie a szervezőknek, még a rendezvény helyszínére történő belépést megelőzően.
  •     Az éttermekbe, élelmiszer -szolgáltatási területekre való belépéskor a szolgáltatónak is külön be kell gyűjtenie a látogatók elérhetőségeit egészségügyi kontakt kutatás céljából.
  •     A vásár/kiállítási standokon csak ott van szükség további kapcsolattartásra alkalmas adatok rögzítésére, ahol étkezési szolgáltatás is történik.
  •     Ha lehetséges, a látogatóknak legalább 1,50 m távolságot kell tartaniuk más látogatóktól illetve kiállítóktól. Ha ez nem garantálható, akkor a száj-orr eltakarása alkalmas maszkot (orvosi maszk) kell viselni, zárt és kültéren egyaránt.
  •     A szervező a kiállítótermek bejárati részeit és a nagyobb látogatói csomópontokat kibővíti annak érdekében, hogy a látogatók a szükséges távolságot be tudják tartani egymástól. Ugyan ezen okból a standok közötti folyosókat a szervező minimum 4,50 m-re szélesíti ki.
  •     A száj-orr eltakarására alkalmas maszkot (orvosi maszkot) kell viselni a pavilonokban, a konferencia részeken és a bejáratok esetében is (minden zárt területen).
  •     A maszk eltávolítható, ha a látogató helyet foglal, és a minimum a távolság biztosított továbbá ha a személy valamilyen védőberendezés mögött (pl. plexi fal) tartózkodik.
  •     Olyan intézkedések, mint az állandó friss levegő ellátás a termekben és a konferencia területeken, a gyakoribb takarítás és fertőtlenítés az erősen frekventált területeken és kézfertőtlenítési lehetőségek a létesítményekben továbbra is változatlanul elérhetők illetve érvényben vannak.

 

További információkat az alkalmazott biztonsági protokollal kapcsolatban az alábbi linken találni: https://www.messe.de/en/your-event/moresafety4morebusiness/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05