Biztonsági előírások a hannoveri kiállításokkal kapcsolatban

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 22. 15:56

Pár nappal ezelőtt egy speciális helyi rendeletnek köszönhetően újraindulhatnak a nemzetközi kereskedelmi vásárok, kiállítások és üzleti események a hannoveri vásár központban.

A frissen közzétett rendelettel képletesen eldörrent a startpisztoly a hannoveri vásárközpont, a látogatók és a kiállítók számára, hogy újrainduljanak a fizikailag is megrendezésre kerülő események. A “3G szabályozás” és a megfelelő biztonsági és higiéniai koncepció azonnali hatállyal lehetővé teszi a személyesen megrendezésre kerülő vásárokat és rendezvényeket.

 

Belépés Németországba

A Németországi Szövetségi Köztársaság jelenlegi belépési korlátozásai érvényesek. Ezzel kapcsolatos friss információkat megtalálják a Konzuli szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag

 

 

Belépő a kiállítás területére

 •     Csak oltott, gyógyult vagy negatívan tesztelt személyek léphetnek be a kiállítási területre (minden résztvevőre vonatkozik).
 •     A negatív vizsgálati eredményt legfeljebb 24 órával korábban végzett PoC antigén gyors teszttel vagy 48 óránál nem régebbi érvényes PCR -teszttel kell igazolni. Az otthon elvégzett gyorsteszt általi eredmény nem elfogadható.
 •     Megjegyzés: Azok a személyek, akiket az EU -ban nem engedélyezett vakcinákkal oltottak be, oltatlannak minősülnek.
 •     Az EU -ban jóváhagyott vakcinák a BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Johnson & Johnson oltóanyagok.
 •     Alsó -Szászország tartományi kormánya, szövetségi szinten azon dolgozik, hogy a vásáron való részvételhez egyéb vakcinák is elfogadhatók legyenek.
 •     Annak érdekében, hogy a résztvevőknek ne kelljen várakozniuk a vásár bejáratánál, kérjük regisztráljanak a vásárra előzetesen, és még a megérkezés előtt végezzék el a koronavírus tesztet. Bár a vásártéren is lesz tesztelési lehetőség, itt nagyobb várakozási időre kell számolni nagy látogatószám esetén.

     

A kiállítás területén

 •     Egészségügyi kontakt kutatás céljából minden résztvevő személy elérhetőségét be kell gyűjtenie a szervezőknek, még a rendezvény helyszínére történő belépést megelőzően.
 •     Az éttermekbe, élelmiszer -szolgáltatási területekre való belépéskor a szolgáltatónak is külön be kell gyűjtenie a látogatók elérhetőségeit egészségügyi kontakt kutatás céljából.
 •     A vásár/kiállítási standokon csak ott van szükség további kapcsolattartásra alkalmas adatok rögzítésére, ahol étkezési szolgáltatás is történik.
 •     Ha lehetséges, a látogatóknak legalább 1,50 m távolságot kell tartaniuk más látogatóktól illetve kiállítóktól. Ha ez nem garantálható, akkor a száj-orr eltakarása alkalmas maszkot (orvosi maszk) kell viselni, zárt és kültéren egyaránt.
 •     A szervező a kiállítótermek bejárati részeit és a nagyobb látogatói csomópontokat kibővíti annak érdekében, hogy a látogatók a szükséges távolságot be tudják tartani egymástól. Ugyan ezen okból a standok közötti folyosókat a szervező minimum 4,50 m-re szélesíti ki.
 •     A száj-orr eltakarására alkalmas maszkot (orvosi maszkot) kell viselni a pavilonokban, a konferencia részeken és a bejáratok esetében is (minden zárt területen).
 •     A maszk eltávolítható, ha a látogató helyet foglal, és a minimum a távolság biztosított továbbá ha a személy valamilyen védőberendezés mögött (pl. plexi fal) tartózkodik.
 •     Olyan intézkedések, mint az állandó friss levegő ellátás a termekben és a konferencia területeken, a gyakoribb takarítás és fertőtlenítés az erősen frekventált területeken és kézfertőtlenítési lehetőségek a létesítményekben továbbra is változatlanul elérhetők illetve érvényben vannak.

 

További információkat az alkalmazott biztonsági protokollal kapcsolatban az alábbi linken találni: https://www.messe.de/en/your-event/moresafety4morebusiness/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB innovatív technológiája fenntarthatóbbá teszi a divatipart

Az ABB automatizálási, energetikai és minőségellenőrzési rendszereket, valamint villanymotorokat és hajtásokat szállít a Renewcell svédországi Sundsvall városában létesülő új, ipari textil-újrahasznosító gyártósorához. A Renewcell egy gyorsan növekvő, fenntartható technológiára alapozott (“sustaintech”), svéd vállalat, amely textilanyagok újrahasznosításra szakosodott.

2021. október 19. 09:58

Okostelefonnal készített filmeket mutat be a Samsung

A Samsung új kezdeményezésében a világ legismertebb filmeseivel működik együtt, hogy kreativitásra és az ötleteik megvalósítására ösztönözze a Galaxy felhasználókat.

2021. október 18. 18:50

NMHH-kutatás: a felhasználók közel kétharmada használja online hívásra is a netet

A magyar internetezők 64 százaléka használ valamilyen netes hang- vagy videóhívás-szolgáltatást, de a cégek is előszeretettel alkalmazzák a technikát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásai alapján. A 2020 második felében készült felmérések szerint nem feltétlenül telefonál kevesebbet mobilról az, aki online indít hívást.

2021. október 18. 17:02

Szemléletváltás szükséges a digitális társadalom kialakításához

A világ legfejlettebb digitális társadalmának megalkotói osztották meg tapasztalataikat Budapesten, az október 14-én megrendezésre került think.BDPST innovációs konferencián. Hazánk egyik legnívósabb jövőkonferenciáját immáron hatodik alkalommal tartották meg, melynek középpontjában a pandémia utáni digitális világ, a fenntarthatóság kérdése, a fake news romboló hatása, valamint az e-kormányzás jelene és jövője kapott szerepet. Az idei esemény vendégországa az e-kormányzásban és digitalizációban világszinten élen járó Észtország volt. 

2021. október 18. 15:27

A szinglik újabban egy hűtlenségre szakosodott társkeresőn ismerkednek?

Vajon egy szingli miért keresheti a boldogságot egy olyan társkereső oldalon, ami kifejezetten a házasságban vagy tartós kapcsolatban élők ismerkedését szolgálja? A Viszony.hu legújabb felmérésében - melyet több mint 300 társkereső véleménye és belső statisztikák alapján készítették el az oldal munkatársai -, meglepő részletek derültek ki a hűtlenkedők társkeresőjén ismerkedő egyedülállók és válófélben lévők arányáról.

2021. október 18. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20