Miért olyan kedvelt ruhadarab a mellény ősszel?

forrás: Prím Online, 2021. október 1. 09:29

A mellényeket főleg ősszel és tavasszal viselik a gyerkőcök. Ha hűvösebbre fordul az idő, jó, ha valami melegíti a hátukat, derekukat, s ehhez nagyszerű választás a mellény. De csak ezért kedveljük annyira?

Pufi mellények gyerekeknek őszre

 

Vitathatatlanul az ősz egyik slágere a pufi mellény. Ez a ruhadarab ma már többféle színben kapható, van kapucnis változata is. A pufi mellény nagy előnye, hogy szabadon hagyja a gyerek karjait, így a kis csöppség vígan tud játszani kint a homokozóban, mászókázni az ovi udvarán. Továbbá az is jó benne, hogy könnyen fel lehet venni.

 

A cipzáros mellényeket az óvodások is gyorsan magukra tudják kapni, ha sétálni, biciklizni vagy játszani indulunk velük. Az óvó nénik számára is egyszerűbb, ha nem kell a kinti csoportfoglalkozás előtt egyesével végiggombolni minden gyerkőc kabátját. A pufi mellények melegen tartják a kicsik hátát, de mégsem izzadnak bele. 


A titok: a réteges öltözködés

 

A réteges öltözködés során a gyerkőcre adható trikó, póló, hosszú ujjú felső, kardigán és végül egy bélelt mellény is. Vegyük figyelembe az időjárást, s annak megfelelően készítsük össze gyermekünk ruhatárát indulás előtt! A hiányzó mellényt beszerezhetjük a Ruhafalváról, a díjnyertes ruha webshopból. Itt már az újszülöttekre is kaphatók rugdalózók, bodyk, babaruhák, míg az óvodás korosztály számára mindenféle ruhatípusból választhatunk: az alkalmi ruhától kezdve a nadrágokon, szoknyákon, sportruházaton át a kabátokig, mellényekig.

 

 

Ez utóbbiak ősszel igen kelendőek. Az átmeneti időjáráshoz javasolt a polár belsejű bélelt mellény, ennek jó a hőszigetelése. A vízhatlan anyagból készült mintás mellényeket amúgy is kedvelik az óvodások, főleg a mesefigurás, mesehősös változatokat. Érdemes kapucnis mellényt választani őszre a gyerkőcöknek, mert ezzel esős időben is nyerhetünk: nem kell esernyőt elővenni, míg a kocsiból kiszállva besétálunk velük az oviba, suliba. 

 

A mellény örök divat marad

 

A mellények sosem mennek ki a divatból: nemcsak a vastagabb, kint használatos mellények olyan népszerűek, hanem a bent hordott, elegánsabb darabok is. Egy mellénnyel mindig fel lehet dobni az öltözködésünket, alkalmibbá tenni a viseletünket. Igen praktikus ruhadarabok, hiszen ingre és hosszú ujjú felsőre is fel lehet őket venni.

 

A kisfiúknak az ünnepi alkalmakra feltétlen ajánlott ez a ruhaféle: lehet fekete, sötétkék, csíkos vagy kockás is, az anyaga valamilyen szövet legyen. A lányok szeretik a szőrös, prémes változatokat, amibe jó belebújni, amit jó megfogni. A hétköznapokban is hordhatnak mellényt a gyerekek, divatosak a farmermellények vagy a kötöttek is, melyek szintén melegítik a hátat.

 

Az átmeneti időre való mellényekről összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy akár a kintre való pufi mellényt, akár a bentre való vékonyabb változatát választjuk, mindenképp nyerünk vele: jól hasznosítható, praktikus és esztétikus ruhadarabok ezek, melyek megfizethető áron kaphatók. Épp ezért egy sosem elég belőlük.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért pénztárcabarát a műanyag nyílászáró?

A korszerű műanyag nyílászárók több szempontból is pénztárcabarát választásnak bizonyulnak. Természetesen ahhoz, hogy minden előnyüket kiélvezzük fontos, hogy komplex módon gondolkozzunk a házunk energetikai működéséről. Vagyis a fűtésrendszerről, a falazatról, a szigetelésről és a nyílászárókról.   

2021. október 21. 12:58

Hogyan indítsd el a blogodat?

Szeretnél egy saját blogot? Pompás ötlet! A blog elindítása egyáltalán nem nehéz, nincs szükség programozói tudásra, ma már rengeteg eszköz és platform áll rendelkezésedre függetlenül attól, hogy miről írsz.

2021. október 13. 15:52

Tudj meg mindent a 100%-os lakossági támogatásról!

A napelemes rendszerek minden szempontból rendkívül hasznosak. Növelik a megújuló energiaforrásokból felhasznált energia mértékét, így óvják a környezetet. Csökkentik havi költségeinket azzal, hogy a villanyszámlánkat teljesen lenullázzák. Növelik az ingatlanunk értékét. Sőt, tölthetjük majd a segítségükkel az elektromos autónkat is.

2021. október 1. 22:02

Tonikkal a haj és a fejbőr természetes vitalitásáért

A hajápolásban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fejbőr ápolása, a tonik pedig egy olyan újdonságnak számító termék, amely ennek ápolását segíti. Pihenés, utazás, gasztronómia... mindenki arra törekszik, hogy élvezze az életet, és ehhez bizony a saját külsőnkkel való törődés is hozzátartozik. A haj egészsége és ápoltsága az általános jóllét részét képezi. 

2021. október 1. 09:55

Mi mindenre lehet jó a lépcsőfokos két oldalon járható létra fafelülettel?

Ebben a cikkben igyekszünk rávilágítani arra, hogy miért lehet igazán hasznos egy háztartás vagy ipari létesítmény számára egy korszerű lépcsőfokos két oldalon járható létra beszerzése és rendszeres alkalmazása.

2021. október 1. 09:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20