Elstartolt az EI7 a MATE-n

forrás: Prím Online, 2021. október 12. 17:00

Tegnap kezdődött el a MATE Egyetemi Innovációs Hét című hibrid/online programsorozata, melyre október 15-ig várják az érdeklődőket. A gyakorlatorientált tudomány témakörét körüljáró egyhetes szakmai rendezvénynek offline térben a Szent István Campus ad otthont. Az Egyetem Pályázatkezelési és Innovációmenedzsment Igazgatóságának szervezésében zajló program, a nagy érdeklődésre való tekintettel, online térben is elérhető. 

Az EI7 nyitónapján Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora köszöntőbeszédében kiemelte, hogy az Egyetemnek - azon túlmenően, hogy nagyon magas szinten foglalkozik oktatással és kutatással - fontos feladata, hogy a tudományos munkákból ne csak cikkek, tanulmányok szülessenek, hanem az elért eredmény a piacon is megjelenjen.  Óriási a technológiatranszfer lehetősége. Az Egyetem szívügye, hogy az a sok új ismeret, ami az intézmény falain belül létrejön, a társadalom számára is hasznossá váljon, és termék vagy technológia formájában is megjelenjen a polcokon – mondta. Elérhető célként fogalmazta meg, hogy a megszerzett tudásból gazdaságilag is profitálni tudjanak a piac szereplői. „Mi nem terméket exportálunk, hanem amiben mi erősek tudunk lenni: az a tudás, a technológia, a know-how. Ezt tudjuk mi tovább vinni, nemcsak Európában, hanem azon kívül is.” 

 

A köszöntőt követően a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetője, Dr. Birkner Zoltán az innovációs ökoszisztéma aktualitásairól tartott előadást. Ismertette Magyarország 2021-2030 időszakára vonatkozó kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiájának főbb elemeit, mely három fő alappillérre épül: a tudás termelése, a tudás áramlása és a tudás hasznosítása. Cél, hogy hazánk 10 év múlva a jelentős innovátorok közé tartozzon Európában. Hangsúlyozta az egyetemek központi szerepét, a fiatalok motiválását, egy új szellemiség bevezetését. A tudományos munkákat segítendő, az elkövetkező években 12 Tudományos és Innovációs Park fog épülni, mintegy 500 milliárd forintos beruházásból. 

 

A Pályázatkezelési és Innovációmenedzsment Igazgatóság részéről Nagy László igazgató ismertette a szervezet működését. Főbb feladataik között a forrásgenerálás, az innovációs munka ösztönzése, a hazai és nemzetközi szerepvállalás és a piaci partnerekkel való együttműködés szerepel, melyeket két regionális iroda lát el: Gödöllőn és Kaposváron. A nyitónap további részében a MATE innovációs háttértámogató osztályainak főbb munkatársai is bemutatkoztak.

 

Az EI7 további programjai a héten:

Október 12. kedd

14:00-17:00: SZELLEMI TULAJDON TEMATIKUS NAP (ONLINE)

Az ötlettől a piaci sikeriga szellemi 

Előadást tart: Dr. Legeza Dénes főosztályvezető 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, Tájékoztatási és Innovációtámogatási Főosztály

 

Október 13. szerda

15.00-17.00 KUTATÓI SZAKMAI PROGRAM (online) 

Kutatási adatkezelés

Előadást tart: Polgár Klaudia kutatást támogató könyvtáros és Kiss Gábor igazgató, Egyetemi Könyvtár és Levéltár

 

Október 14. csütörtök

8:30-11:00 – KUTATÓI SZAKMAI PROGRAM (online)

15:00-17:00 – HALLGATÓI INNOVÁCIÓS TEMATIKUS NAP (online)

 

Október 15. péntek

9:00-11:00 – KUTATÓI SZAKMAI PROGRAM (online)

 

Az Egyetemi Innovációs Hét részletes programja az uni-mate.hu oldalon letölthető.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

360 fokos felmérést készített az IAB az influencerpiacról

Kik, milyen platformokon és hányan követnek ma influencereket? Mennyire tartják őket hitelesnek, és hányan vásárolnak terméket ajánlásaikra? Milyen típusai vannak az influencertartalmat fogyasztóknak? És a piaci szakemberek vajon mennyire látják hatékonynak az influenceres együttműködéseket?

2024. május 10. 20:41

Csúcstechnológiás cukormonitorozó rendszert vezet be itthon a magyar 77 Elektronika Kft.

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. új generációs, folyamatos cukormonitorozó rendszert vezet be itthon. A hazai piacon úttörőnek számító, magyar nyelven működő, egybeépített szenzor-távadó eszköz az eddiginél sokkal felhasználóbarátabb megoldást biztosít a diabéteszesek számára, amely a nap 24 órájában folyamatosan méri a szöveti cukorszintet. 

2024. május 10. 19:25

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Magyar szakember nyerte az International Loyalty Awards „Év Embere” díját

Kecsmár Zsuzsa, az Antavo Loyalty Cloud társalapítója és stratégiai vezetője nyerte idén a nívós „Év Embere” díjat a Dubaiban megrendezett International Loyalty Awards-on.

2024. május 10. 16:00

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36