Ingyen tölthető az elektromos autó otthon is

forrás: Prím Online, 2021. október 13. 15:57

Az elektromos autók töltése az egyik legnagyobb kérdés, ami felmerül ezen járművek esetében. Mennyit tudok menni egy töltéssel? Hol találok töltőállomást? Mennyit bírja az akku?

Jó hírrel szolgálhatunk, hiszen az elektromos autókat nemcsak különleges töltőállomásokon lehet feltölteni, hanem akár otthon is egyszerűen biztosítani lehet az áramellátásukat.

 

 

Mennyibe kerül egy elektromos autó feltöltése?

 

A töltőállomások aktuális árától függ, hogy ott mennyibe kerül az elektromos autó töltése. De ha otthon szeretnénk ezt megoldani, akkor egészen más a helyzet. Ha napelemes rendszerrel kombináljuk az otthoni töltőrendszert, akkor akár ingyen is feltölthetjük az elektromos autót.

 

Ezért érdemes kissé túlméretezni a napelem rendszert még a telepítést megelőzően. Elérkezhet az az idő, amikor elektromos autót szeretnénk vásárolni, és annak töltését otthon akarjuk megoldani. A Noark okostöltők az otthoni hálózatra csatlakoztatható univerzális jellegű eszközök, amellyel könnyen feltölthetjük elektromos autónkat. Ezeket a Solarzone weboldalán is megtalálod, minden szükséges technikai paraméterrel együtt.

 

A Type 1 vagy Type 2 csatlakozónak köszönhetően akár a vendégeink elektromos autóját is csatlakoztathatjuk. Ez egy óriási előny, hiszen a nyilvános töltőállomások részleges hiánya nem szab határt az elektromos autók töltésének. A háztartási elektromos EV töltők hasznosak, hiszen akármikor feltölthetjük a járművünket… akár ingyen is. De van egy további előny, amiről a továbbiakban fogunk említést tenni.

 

A napelemes rendszer megtérülése

 

Ha figyelembe vesszük, hogy mennyi áram megy veszendőbe a túltermelés és a hálózati veszteségek miatt, akkor egy elektromos autó egyenesen áldás is lehet az energiahatékonyság szempontjából. Amit a napelem rendszer nappal megtermel, azt este és éjjel a gépjárműbe tudja áttölteni. Ennek köszönhetően nem vész el az energia, és így rövidebb lesz a napelem megtérülése is.

 

Ha az otthoni energiatároló berendezés kapacitása nem megfelelő, akkor végső esetben akár az elektromos autó akkumulátorait is használhatjuk az otthonunk üzemeltetésére. Egy átlagos elektromos autó 80 kWh teljesítményű. Ez az árammennyiség bőven fedezi egy átlagos otthon áramszükségletét. 

 

Akár huzamosabb termeléskiesés: borús idő, hálózati probléma stb. esetén is megoldás lehet a biztonságunk megőrzésére.

 

Elektromos autók töltése okosan

 

Ha magaddal viszed a hordozható autótöltő kábelt, akkor akár munka közben is töltheted az autót. Nincs szükség különleges átalakítókra, hiszen a hazajutáshoz szükséges energiamennyiség még a legegyszerűbb rendszerek segítségével is 6-7 óra alatt eljut az akkumulátorokba.

 

Ha nem mersz hosszabb útra indulni, mert félsz, hogy nem tart ki az akkumulátor, akkor érdemes úgy tervezni az útvonalat, hogy érints egy töltőállomást. Az időt is érdemes belekalkulálni. Élvezd ki a negyedórás kávészünetet, miközben a villámtöltő helyetted is dolgozik a töltőállomáson.

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyen tölthető az elektromos autó otthon is

Az elektromos autók töltése az egyik legnagyobb kérdés, ami felmerül ezen járművek esetében. Mennyit tudok menni egy töltéssel? Hol találok töltőállomást? Mennyit bírja az akku?

2021. október 13. 15:57

A magyarok fele már az elektromos autózásban látja a gépkocsis közlekedés jövőjét

Az autóvásárlók kevesebb mint negyede vásárolna dízel meghajtású gépkocsit, legtöbben pedig hibrid üzemű autót vennének. A márkák népszerűségi rangsorát két német márka, a Volkswagen (28%) és az Opel (27%) vezeti, harmadik helyen egy japán cég, a Toyota fért még fel a képzeletbeli dobogóra, ismertette országosan reprezentatív kutatásának eredményeit az Opinio piackutató applikáció. E szerint az autómegosztó szolgáltatások iránt is növekszik az érdeklődés, igaz, egyelőre a társadalom kevesebb mint fele ismerkedett meg eddig ezzel a fogalommal. 

2021. október 4. 17:30

Az ABB piacra dobja a világ leggyorsabb elektromosjármű-töltő berendezését

Az ABB új Terra 360 típusú modulrendszerű töltőberendezése egyszerre akár négy gépjármű töltésére is alkalmas a dinamikus teljesítményelosztás elve alapján. Ez azt jelenti, hogy a jármű vezetőjének nem kell várakoznia, ha valaki előbb ér oda a töltőállomásra – egyszerűen beáll egy másik töltőcsatlakozóhoz.

2021. október 2. 10:10

A Continental szemléltette milyen lesz a jövő járműveinek beltere

Vezetés, munkavégzés, kikapcsolódás – ez a három tevékenység egybe fog olvadni a jövő digitális, hálózatba kapcsolt és fenntartható járműveiben. Ennek tudatában a Continentalnak sikerült egy szinte tökéletes jármű belteret kifejlesztenie. 

2021. október 1. 15:40

Európa felkészítése az önvezető gépjárművekre

A 2021. szeptember 22-én megtartott 9. Allianz Motor Day esemény szakértői az önvezető gépjárművek jogi és műszaki kockázatait járták körül, annak apropóján, hogy az elkövetkező években az automatizált és a vezető nélküli közlekedés valósággá válnak Európában. A közlekedés dekarbonizációja mellett mindez komoly kihívást jelent az európai gazdaság számára, teret nyitva a mobilitás új formái előtt.

2021. szeptember 30. 20:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20