Egymillió forintos álomgépet kapott a streamer az iPontól ajándékba

forrás: Prím Online, 2021. november 12. 12:39

A tehetséges, de anyagi nehézségekkel küzdő közösségépítő mostantól a munkásságához méltó eszközparkkal segítheti a fiatalok online jelenlétének fejlesztését.

Közel egymillió forintos számítógéppel lepte meg a A nagy stream alakítás első szereplőjét az iPon novemberben. A Twitch platformján a Szeged környéki tanyavilágból mzsuzsi néven közvetítő Magyar Zsuzsanna (Zsuzsi) azzal hívta fel magára a webshop figyelmét, hogy a koronavírus-helyzet nyomán megváltozott munkakörülményei miatt kezdett streamelni: az Alternatíva Egyesületnél ifjúságsegítőként tevékenykedő Zsuzsi „békeidőben” 13-25 év közötti fiatalok számára szervez eseményeket, a civilszervezetnél pedig azért dolgoznak, hogy a fiatalok értelmes, közösségépítő célokat találjanak és hasznosan töltsék el a szabadidejüket.

 

Az ünnepek közeledtével rendszerint eluralkodik az emberen az „adni jó” érzés, ez pedig gyakorlati lehetőségekkel társult az iPon őszi megbeszélésén, melynek nyomán elindult A nagy stream alakítás. Ennek keretében olyan, értékeket átadó és közösséget építő tartalomgyártókat keres meg a magyarországi gamer társadalom elsődleges hardverforrása, akiknél a növekedési korlátot az informatikai háttér jelenti. „Nagyjából száz nézőnél húztuk meg a képzeletbeli határvonalat, és olyan személyeket keresünk, akiknek a nagyobb eléréshez vezető úton a minőségi, modern elvárásoknak megfelelő teljesítményű hardver hiánya az egyetlen gátló tényező” – mondja Hagymási Balázs, az iPon kommunikációs vezetője.

 

 

A járványhelyzet alapjaiban változtatta meg az életünket, így az Alternatíva Egyesület közösségi tere is bezárt, ahova a vírus előtt bárki elmehetett és barátságos közegben alakíthatott ki kapcsolatokat a kortársaival. Zsuzsi 2021 januárjában kezdett streamelni napi rendszerességgel azzal a céllal, hogy az online térbe szorult fiatalok számára hasonlóan barátságos, nyitott és befogadó közösséget hozzon létre.

 

Az elmúlt hónapok során Zsuzsi egy Xbox One S konzolról közvetített, anyagi lehetőségei nem tették lehetővé a lényegesen nagyobb teret és lehetőséget rejtő számítógépes tartalomgyártást. „Ha játékot szerettem volna váltani, ahhoz először le kellett állítanom a közvetítést, ráadásul a konzolos játékokban a közösségi játék lehetőségei jóval limitáltabbak, a stream minőségéről nem is beszélve” – mesélt a nehézségekről mzsuzsi. „Hatalmas előrelépést jelent az iPontól ajándékba kapott számítógép, ez egy olyan eszköz, amivel az összes akadályt és korlátot le tudom küzdeni, és tényleg csak arra kell koncentrálnom, hogy a közösségemmel jól érezhessük magunkat. Bármelyik új, népszerű játékot gond nélkül játszhatjuk, és a közvetítési eszköztáram, a beállítások lehetőségei is megnyíltak előttem” – tette hozzá.

 

„Évek óta az első sorban ülve vagyunk szem- és fültanúi az audiovizuális szórakoztatás digitális transzformációjának, mely az élő közvetítések térnyerésével kínál izgalmas és lehetőségekben gazdag interaktív tartalmakat. Tudjuk, hogy az online streaming nehéz kenyér. Értéket közvetíteni, élőben, kreatívan és szórakoztatóan a közönséghez szólni sokkal nehezebb, mint az általános vélekedés tartja. Ráadásul a technikai szempontból vett minőség biztosítása borsos eszközberuházást igényel.” – véli Hagymási Balázs. „Elhivatottságot és tehetséget nem tudunk adni, viszont a streamhez szükséges eszközök terén élen járunk a piacon, ezért határoztunk úgy, hogy abban segítjük a kis streamereket, amiben a legjobbak vagyunk: hardverben.”

 

A program első támogatottja tökéletes példa a tehetséges és önzetlen alkotóra, akit anyagi helyzetéből adódóan a technika akadályozott a növekedésben. A hardvert a TFK csapata válogatta össze az iPon megújult gépösszerakójával, az Asus Pro Art B550 Creator alaplapra épülő Ryzen 5 5600G processzorból, Asus TUF RTX 3060 OC videókártyából és többek között 16 GB G.Skill Trident Z memóriából álló konfiguráció költségeit pedig a webshop állta. Az építésről és az átadásról is készült videó hagyományteremtő céllal. Novembertől kezdődően minden hónapban egy-egy streamert támogat majd az iPon, a célszemélyeket pedig a rajongók választhatják ki. „Bízunk a közösség erejében, hisszük, hogy a nézők tisztában vannak kedvenceik technikai nehézségeivel, és jó szívvel ajánlják majd őket az iPon videók alatt kommentek formájában. A sorozatot a nézőkkel közösen tervezzük alakítani, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy ajánlásával támogassa kedvenc streamereit.” – buzdít szavazásra az iPon kommunikációs vezetője.

Kulcsszavak: iPon

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

A Lenovo mindenki számára elérhetővé teszi a mesterséges intelligenciát

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

2024. február 28. 16:04

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30