Egymillió forintos álomgépet kapott a streamer az iPontól ajándékba

forrás: Prím Online, 2021. november 12. 12:39

A tehetséges, de anyagi nehézségekkel küzdő közösségépítő mostantól a munkásságához méltó eszközparkkal segítheti a fiatalok online jelenlétének fejlesztését.

Közel egymillió forintos számítógéppel lepte meg a A nagy stream alakítás első szereplőjét az iPon novemberben. A Twitch platformján a Szeged környéki tanyavilágból mzsuzsi néven közvetítő Magyar Zsuzsanna (Zsuzsi) azzal hívta fel magára a webshop figyelmét, hogy a koronavírus-helyzet nyomán megváltozott munkakörülményei miatt kezdett streamelni: az Alternatíva Egyesületnél ifjúságsegítőként tevékenykedő Zsuzsi „békeidőben” 13-25 év közötti fiatalok számára szervez eseményeket, a civilszervezetnél pedig azért dolgoznak, hogy a fiatalok értelmes, közösségépítő célokat találjanak és hasznosan töltsék el a szabadidejüket.

 

Az ünnepek közeledtével rendszerint eluralkodik az emberen az „adni jó” érzés, ez pedig gyakorlati lehetőségekkel társult az iPon őszi megbeszélésén, melynek nyomán elindult A nagy stream alakítás. Ennek keretében olyan, értékeket átadó és közösséget építő tartalomgyártókat keres meg a magyarországi gamer társadalom elsődleges hardverforrása, akiknél a növekedési korlátot az informatikai háttér jelenti. „Nagyjából száz nézőnél húztuk meg a képzeletbeli határvonalat, és olyan személyeket keresünk, akiknek a nagyobb eléréshez vezető úton a minőségi, modern elvárásoknak megfelelő teljesítményű hardver hiánya az egyetlen gátló tényező” – mondja Hagymási Balázs, az iPon kommunikációs vezetője.

 

 

A járványhelyzet alapjaiban változtatta meg az életünket, így az Alternatíva Egyesület közösségi tere is bezárt, ahova a vírus előtt bárki elmehetett és barátságos közegben alakíthatott ki kapcsolatokat a kortársaival. Zsuzsi 2021 januárjában kezdett streamelni napi rendszerességgel azzal a céllal, hogy az online térbe szorult fiatalok számára hasonlóan barátságos, nyitott és befogadó közösséget hozzon létre.

 

Az elmúlt hónapok során Zsuzsi egy Xbox One S konzolról közvetített, anyagi lehetőségei nem tették lehetővé a lényegesen nagyobb teret és lehetőséget rejtő számítógépes tartalomgyártást. „Ha játékot szerettem volna váltani, ahhoz először le kellett állítanom a közvetítést, ráadásul a konzolos játékokban a közösségi játék lehetőségei jóval limitáltabbak, a stream minőségéről nem is beszélve” – mesélt a nehézségekről mzsuzsi. „Hatalmas előrelépést jelent az iPontól ajándékba kapott számítógép, ez egy olyan eszköz, amivel az összes akadályt és korlátot le tudom küzdeni, és tényleg csak arra kell koncentrálnom, hogy a közösségemmel jól érezhessük magunkat. Bármelyik új, népszerű játékot gond nélkül játszhatjuk, és a közvetítési eszköztáram, a beállítások lehetőségei is megnyíltak előttem” – tette hozzá.

 

„Évek óta az első sorban ülve vagyunk szem- és fültanúi az audiovizuális szórakoztatás digitális transzformációjának, mely az élő közvetítések térnyerésével kínál izgalmas és lehetőségekben gazdag interaktív tartalmakat. Tudjuk, hogy az online streaming nehéz kenyér. Értéket közvetíteni, élőben, kreatívan és szórakoztatóan a közönséghez szólni sokkal nehezebb, mint az általános vélekedés tartja. Ráadásul a technikai szempontból vett minőség biztosítása borsos eszközberuházást igényel.” – véli Hagymási Balázs. „Elhivatottságot és tehetséget nem tudunk adni, viszont a streamhez szükséges eszközök terén élen járunk a piacon, ezért határoztunk úgy, hogy abban segítjük a kis streamereket, amiben a legjobbak vagyunk: hardverben.”

 

A program első támogatottja tökéletes példa a tehetséges és önzetlen alkotóra, akit anyagi helyzetéből adódóan a technika akadályozott a növekedésben. A hardvert a TFK csapata válogatta össze az iPon megújult gépösszerakójával, az Asus Pro Art B550 Creator alaplapra épülő Ryzen 5 5600G processzorból, Asus TUF RTX 3060 OC videókártyából és többek között 16 GB G.Skill Trident Z memóriából álló konfiguráció költségeit pedig a webshop állta. Az építésről és az átadásról is készült videó hagyományteremtő céllal. Novembertől kezdődően minden hónapban egy-egy streamert támogat majd az iPon, a célszemélyeket pedig a rajongók választhatják ki. „Bízunk a közösség erejében, hisszük, hogy a nézők tisztában vannak kedvenceik technikai nehézségeivel, és jó szívvel ajánlják majd őket az iPon videók alatt kommentek formájában. A sorozatot a nézőkkel közösen tervezzük alakítani, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy ajánlásával támogassa kedvenc streamereit.” – buzdít szavazásra az iPon kommunikációs vezetője.

Kulcsszavak: iPon

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Klebelsberg Központ: lezárult a Digitális kompetencia fejlesztése című uniós projekt

Lezárult a Digitális kompetencia fejlesztése című kiemelt uniós projekt – közölte a Klebelsberg Központ pénteken az MTI-vel.

2023. december 9. 16:58

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

VoWiFi szolgáltatás a Yettel lakossági ügyfeleinek is

Az üzleti ügyfelek után 2023 decemberétől lakossági ügyfelei számára is díjmentesen hozzáférhetővé teszi a VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást a Yettel. A technológia segítéségével olyan épületekben és belső helyiségekben is elérhető válik a kiváló minőségű hanghívás és – arra alkalmas készülékeken – az SMS-küldés lehetősége, ahol a kültéri mobiljel már gyengébben érhető el, vagy be sem jut odáig: a telefonok a helyi vezeték nélküli internet (WiFi-hálózat) segítségével csatlakozhatnak a mobilhálózatra, teljes lefedettséget biztosítva az épületen belüli WiFi hatósugarán belül.

2023. december 9. 12:19

A kiber- és digitális technológiai kockázatok az üzleti vezetők rémálma

Az üzleti vezetők 37%-a szerint vállalatuk jelentősen kitett a kiberkockázatoknak – ez alig marad el az inflációs kockázatok mögött (39%) – míg a kockázatkezelési vezetők a kiberfenyegetéseket még az inflációnál is magasabbra rangsorolják. Ennek ellenére a megkérdezettek mindössze 10%-a használ fejlett prediktív elemzéseket a kockázatkezelési folyamatok innovációjára – derül ki a PwC 2023-as Global Risk Survey felméréséből, melyben több mint 3 900 üzleti vezető vett részt a kockázatkezelés, a megfelelőség és a belső audit területéről.

2023. december 9. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27