Hasznos tanácsok téli bőrápoláshoz

forrás: Prím Online, 2022. január 1. 10:10

Évszakonként érdemes változtatni kicsit a bőrápolási rutinon, ugyanis a különféle időjárási viszonyok eltérő módon hatnak a bőrre. Mire érdemes figyelni a téli bőrápolás során? Mutatjuk a hasznos tippeket!

A téli hideg és a fagyos szél kihívásokat jelent a bőr számára, az egészséges arcbőrt is megviseli, szóval mindenképpen érdemes védelmet biztosítani. A védelem pedig a következő tanácsok betartásával érhető el.

 

Az érzékeny bőrűek esetében akár ekcémás tünetek is megjelenhetnek

 

Az arcbőr a hidegebb hónapokban sokkal többet veszít a hidratáltságából, mint nyáron vagy tavasszal. Ráadásul az érzékeny bőrűek esetében akár ekcémás tünetek is megjelenhetnek a megfelelő hidratáltság hiányában. Emiatt érdemes lecserélni a nyári hidratálókrémet téli változatra. Mindenképpen olyan készítményt kell választani, mely kiválóan hidratál. A táplálóbb krém a reggeli és az esti rutinhoz egyaránt fontos.

 

Az ajkakról sem szabad megfeledkezni, ugyanis a hideg szél és a levegő ezeket sem kíméli. Érdemes a téli időszakban a szokásosnál jóval gyakrabban használni ajakápolót. Ezekből a készítményekből is mindenképpen olyat kell választani, mely kellően hatékony és tápláló ahhoz, hogy védelmet biztosítson az ajkak számára.

 

A szemkörnyékápoló krémet a hidratálót megelőzően kell felvinni az arcra 

 

Mindemellett a szemek környékét is érdemes ápolni, ugyanis itt vékony a bőr, így hamarabb szárazabbá válik. Olyan készítményt kell beszerezni, mely gyengéden ápolja és táplálja a szemkörnyéki bőrt, valamint csökkenti a ráncok láthatóságát. A szemkörnyékápoló krémet érdemes a hidratálót megelőzően felvinni az arcra.

 

Természetesen a kezekről sem szabad megfeledkezni, melyeknek szintén szükségük van kiemelkedő gondoskodásra a téli időszakban. Ebben segít a tápláló kézkrém használata. A kiszáradást a legkönnyebben úgy lehet megelőzni, hogy naponta többször használunk kéz- és körömápoló krémet.

 

 

 

A szelektálásra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani

 

Természetesen a bőr hidratáltságához a folyadékfogyasztás is hozzájárul, melyre kiemelt figyelmet kell fordítani a téli időszakban is. A szükséges napi mennyiség egyénenként eltér, azonban mindenképpen érdemes elegendő folyadékot, leginkább vizet fogyasztani, mely nagymértékben hozzájárul a szép és egyenletes arcbőr megőrzéséhez.

 

Sokan megfeledkeznek róla, azonban a kozmetikumok esetében a szelektálásra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Nemcsak arra kell figyelni, hogy a kiválasztott készítmények megbízható gyártóktól származzanak, természetes összetevőket tartalmazzanak és hatékonyak legyenek. Arra is figyelni kell, hogy mióta vannak az adott termékek a fürdőszobai polcokon. Ugyanis a kozmetikumok többségét a felbontástól számított fél- vagy egy éven belül mindenképpen érdemes elhasználni. Ezt követően nemcsak a hatékonyságukból veszíthetnek, hanem akár bőrproblémát is okozhatnak.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

Luxuskikapcsolódás a Ranieri hajóival

Minden nyár közeledtével izgatottan várjuk a szabadság édes perceit, amelyet kikapcsolódással tölthetünk. Nincs ez másként a Ranieri hajóin sem, ahol egy helyen találkozik a kényelem, a luxus és a biztonság, és páratlan kalandokat nyújt!

2022. január 1. 17:21

Nem mindegy, melyik Ferihegy parkolás lehetőséget választjuk

Sokan vagyunk, akiknek munkából adódó hivatalos ügy miatt repülőre kell szállnunk. Ilyenkor nem mindig van idő a gondos előkészítésre, és a rutinra hagyatkozunk a csomagolástól kezdve a Ferihegy parkolásig.

2022. január 1. 16:53

Praktikus megoldások a fürdőszoba felújításához

Amikor a fürdőszoba felújítására kerül sor, sokan nem fektetnek elegendő hangsúlyt a bútorok és a kiegészítők kiválasztására. Nagyon fontos azonban, hogy olyan berendezéseket vásároljunk, amelyek praktikusak, amikben minden olyan tárgyat el tudunk rejteni, amelyekre a mindennapok során nem mindig van szükség.

2022. január 1. 12:58

Dizájn faliórák a különleges, exkluzív hangulatért

A lakberendezés manapság nagyon izgalmas, az pedig nemkülönben, hogy számos különféle stílusban, sőt, akár azok ötvözetében is van lehetőségünk gondolkodni. A rengeteg kiegészítő között nem mindig könnyű megtalálni a tökéleteset, de egy exkluzív falióra garantáltan tökéletes megoldás lehet.

 

2022. január 1. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58