Hasznos tanácsok téli bőrápoláshoz

forrás: Prím Online, 2022. január 1. 10:10

Évszakonként érdemes változtatni kicsit a bőrápolási rutinon, ugyanis a különféle időjárási viszonyok eltérő módon hatnak a bőrre. Mire érdemes figyelni a téli bőrápolás során? Mutatjuk a hasznos tippeket!

A téli hideg és a fagyos szél kihívásokat jelent a bőr számára, az egészséges arcbőrt is megviseli, szóval mindenképpen érdemes védelmet biztosítani. A védelem pedig a következő tanácsok betartásával érhető el.

 

Az érzékeny bőrűek esetében akár ekcémás tünetek is megjelenhetnek

 

Az arcbőr a hidegebb hónapokban sokkal többet veszít a hidratáltságából, mint nyáron vagy tavasszal. Ráadásul az érzékeny bőrűek esetében akár ekcémás tünetek is megjelenhetnek a megfelelő hidratáltság hiányában. Emiatt érdemes lecserélni a nyári hidratálókrémet téli változatra. Mindenképpen olyan készítményt kell választani, mely kiválóan hidratál. A táplálóbb krém a reggeli és az esti rutinhoz egyaránt fontos.

 

Az ajkakról sem szabad megfeledkezni, ugyanis a hideg szél és a levegő ezeket sem kíméli. Érdemes a téli időszakban a szokásosnál jóval gyakrabban használni ajakápolót. Ezekből a készítményekből is mindenképpen olyat kell választani, mely kellően hatékony és tápláló ahhoz, hogy védelmet biztosítson az ajkak számára.

 

A szemkörnyékápoló krémet a hidratálót megelőzően kell felvinni az arcra 

 

Mindemellett a szemek környékét is érdemes ápolni, ugyanis itt vékony a bőr, így hamarabb szárazabbá válik. Olyan készítményt kell beszerezni, mely gyengéden ápolja és táplálja a szemkörnyéki bőrt, valamint csökkenti a ráncok láthatóságát. A szemkörnyékápoló krémet érdemes a hidratálót megelőzően felvinni az arcra.

 

Természetesen a kezekről sem szabad megfeledkezni, melyeknek szintén szükségük van kiemelkedő gondoskodásra a téli időszakban. Ebben segít a tápláló kézkrém használata. A kiszáradást a legkönnyebben úgy lehet megelőzni, hogy naponta többször használunk kéz- és körömápoló krémet.

 

 

 

A szelektálásra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani

 

Természetesen a bőr hidratáltságához a folyadékfogyasztás is hozzájárul, melyre kiemelt figyelmet kell fordítani a téli időszakban is. A szükséges napi mennyiség egyénenként eltér, azonban mindenképpen érdemes elegendő folyadékot, leginkább vizet fogyasztani, mely nagymértékben hozzájárul a szép és egyenletes arcbőr megőrzéséhez.

 

Sokan megfeledkeznek róla, azonban a kozmetikumok esetében a szelektálásra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Nemcsak arra kell figyelni, hogy a kiválasztott készítmények megbízható gyártóktól származzanak, természetes összetevőket tartalmazzanak és hatékonyak legyenek. Arra is figyelni kell, hogy mióta vannak az adott termékek a fürdőszobai polcokon. Ugyanis a kozmetikumok többségét a felbontástól számított fél- vagy egy éven belül mindenképpen érdemes elhasználni. Ezt követően nemcsak a hatékonyságukból veszíthetnek, hanem akár bőrproblémát is okozhatnak.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50