Modena utcáin hajtották meg a vadi új GranTurismót

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 18. 13:42

Az olasz luxusautó-márka még a hivatalos bemutató előtt meghajtotta a vadi új GranTurismo luxuskupé Modena és Trofeo felszereltségű, V6 Nettuno motorral szerelt modellverzióit. A márka ikonikus, megállíthatatlan energiájú modelljével a Maserati Family program keretében kiválasztott kollégák tettek néhány kört.

Az Olaszország Modena városának utcáin vezetett, különleges, felmatricázott GranTurismo-modellek a leghatározottabban hirdetik: a 75 évvel ezelőtt született Maserati-ikon visszatért!

 

Minden az A6 1500-zal, egy forradalmi szellemű modellel kezdődött, amely egy korábban még nem látott színvonalú luxusautó előfutára volt. Az A6 1500 végül örökre beírta magát az autógyártás történelmébe, hatása a mai napig érezhető a világ autóiparában és a modellt követő közúti Maserati-autókban egyaránt.

 

 

A GranTurismo 100%-ban olasz életérzést nyújt: kiemelkedő, nagy teljesítményű, hosszú utakra és kényelmes utazásra termett autó. A modell koncepciója a második világháború után, az olasz gazdasági fellendülés idején született, amikor a luxusautó-márka kiemelkedő modelljein keresztül megmutatta a világnak erejét, optimizmusát és gondtalan hozzáállását, valamint azt, hogy képes a kemény munkát elvégezni – miközben megadja magának a lehetőséget a szórakozásra is.

 

Abban az adott történelmi pillanatban a Maserati egy lehetetlennek tűnő feladatot oldott meg: modelljével megteremtette a luxusautózás új koncepcióját, amely képes volt egyesíteni a teljesítményt és a kényelmet. Ma az új Maserati GranTurismo-generáció készen áll arra, hogy a jövőbe vezesse a márkát. Egyedi stílusa felbátorítja, veleszületett innovációra való törekvése hajtja.

Kulcsszavak: Maserati

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

5G távvezérlésre átalakított versenyautót tesztelt a Vodafone

Az IoT alapú megoldások az 5G magánhálózat segítségével új távlatokat nyitnak a mobilitásban és az autóipar teljes értékláncában. Ennek kiváló példája a BME Formula Racing Team és a Vodafone legújabb fejlesztése, egy  távvezérlésre is átalakítható elektromos versenyautó, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói terveztek és építettek meg a Formula Student mozgalom keretén belül. A szeptember 17-i teszten a távirányítással vezérelt autó az 5G gyorsaságát, pontosságát és minimális késleltetését is bizonyította.

2022. szeptember 21. 14:59

Modena utcáin hajtották meg a vadi új GranTurismót

Az olasz luxusautó-márka még a hivatalos bemutató előtt meghajtotta a vadi új GranTurismo luxuskupé Modena és Trofeo felszereltségű, V6 Nettuno motorral szerelt modellverzióit. A márka ikonikus, megállíthatatlan energiájú modelljével a Maserati Family program keretében kiválasztott kollégák tettek néhány kört.

2022. szeptember 18. 13:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00