Wang Xiang az egyik „legkiemelkedőbb” kínai menedzser

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 21. 17:35

Wang Xiangot, a Xiaomi Csoport partnerét és elnökét a „legkiemelkedőbb” kínai menedzserek egyikeként szerepeltették a szeptember 13-án megjelent „2022 Forbes China – Global 100 Outstanding Chinese” kiadványban.

A Forbes China szerint Wang Xiang a Xiaomi egyik első számú vezetője, akinek köszönhető az a rendkívül gyors fejlődés, amelyet a Xiaomi a fogyasztói elektronikai termékek és okoseszközök piacán az elmúlt időszakban felmutatott. Vezetése alatt a Xiaomi több mint 100 ország piacán tudta megvetni a lábát. Miközben Wang Xiang folyamatosan továbbfejlesztette a Xiaomi globális szellemi tulajdonhoz kapcsolódó stratégiáit és az ennek való megfelelést, elhárította a szabadalmak tulajdonlásához kapcsolódó akadályokat, illetve nagyban hozzájárult a cég nemzetközi terjeszkedéséhez.

 

 

A Forbes China 2022-es „Global 100 Outstanding Chinese” összeállításában a Kínán kívül élő kimagasló fiatal tehetségeket és vállalkozókat tüntetik fel. A lista 100 kiemelkedő kínai személyiséget nevez meg, akik két fontos területen – az üzleti életben és a kultúrában – alkottak rendkívülit Amerikában, Európában, Ázsiában és Óceániában. A Forbes-lista három kategóriát állít fel: üzleti vezetők (Business Leader), kiemelkedő emberek (Outstanding People) és a globális elit lehetséges tagjai (Potential Elit). Wang Xiang egyike annak a 17 embernek, akiket a „kiemelkedő” jelzővel jellemeztek. Az érintettek mindegyike olyan tehetség, akik az egész világon befolyással bírnak; néhányan közülük olyan vállalatok vezetői, amelyeknek a piaci értéke meghaladja a 100 milliárd jüant.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így lehet sikeres a digitális átállás az ipari vállalatoknál

Az ipari vállalkozások 94 százaléka szerint a digitális átalakulás nagy hatással lesz a működésükre a következő 2-3 évben, ugyanakkor 55 százalékuk még mindig csak részben felkészült a hatékony digitalizációra – derül ki a Schneider Electric és az Omdia közös felméréséből. Számos cég kiemelten kezeli a fejlett elosztott vezérlőrendszerek (DCS) bevezetését.

2022. szeptember 28. 09:56

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

GLAMI: a magyarok többsége az emelkedő költségek ellenére sem tervez kevesebbet költeni divatcikkekre

Európa egyik vezető divatkereső platformja kilenc régiós országban készített felmérést az infláció és az energiaárak növekedésének vásárlási szokásokra gyakorolt hatásáról. A kutatás szerint a magyarok túlnyomó többsége az elmúlt hónapokban növekedést tapasztalt a ruházati cikkek és cipők kiskereskedelmi árában, de egyelőre csak a fogyasztók harmada tervez emiatt jelentősebb kiadáscsökkentést.

2022. szeptember 27. 20:28

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.

2022. szeptember 27. 18:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38