Agrár- és egészséginnovációk mutatkoztak be Budapesten

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 22. 09:53

Budapesten került sor a TOP 100 Media InnoInvest DemoDay 2022 rendezvényére, ahol számos hazai innovátor mutatkozott be a szakmai zsűri és a közönség előtt. A fejlesztések nagy része az agrár- és az egészségszektor területéről érkezett.

„A TOP 100 Media elkötelezett az ígéretes hazai innovációk irányába. Rendszeresen segítjük érvényesülésüket és támogatjuk a piacra jutásukat” – mondta Radván Sándor főszerkesztő.

 

Az egész napos eseményen közel 20 befektető és 30 innovátor vett részt. A hazai szakemberek és intézmények mellett a kínai és az amerikai piac is képviseltette magát. A nagy sikerű eseményt az innovációval kapcsolatos előadások és a díjátadók zárták.

 

 

Az innovátorok bemutatkozásai alapján az SBGK Ügyvédi Iroda és Szabadalmi Ügyvivői Iroda jóvoltából öt innováció részesült „Ígéretes innováció” elismerésben és az ezzel járó egy–egy órás ingyenes ügyvédi, illetve szabadalmi ügyvivői személyes konzultációs díjban:

  • Dorogi Gábor (Centipede – automatizált 3D modellek CT felvételekből),
  • Gallai Máté (Kuube – okos utcabútorok mindenhol),
  • Pelczer Dóra (Artemis – menstruációs fájdalmat csillapító okosruha),
  • Prof. Csikász-Nagy Attila Pitch: Keömley-Horváth Bence (Cytocast – személyre szabott sejtszimulátor),
  • Lele Lajos és Mucsiné Dr. Hoffmann Anna (Alga-System – Spirulina alga előállítása).

 

Dr. Varga Miklós, Florida állami közjegyzője és startup-üzleti mentor három cég részére adott át díjat. A fődíjat, a díjmentes amerikai cégalapítást 3 millió forint értékben Kiss Balázs (Seyu – szelfis szurkolás) nyerte. Az egy–egy millió forint értékű különdíjak nyertesei: Gallai Máté (Kuube – okos utcabútorok mindenhol) és Tajti László (Clarabot – biztonságos, könnyen hozzáférhető, globális információmegosztó rendszerek).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

The ROCK, egy különleges építészeti projekt ABB technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

2022. október 6. 11:26

Mi kell ahhoz, hogy megszülessen az első “Hunikornis”?

Magyarország továbbra sem nevelt ki egyetlen unikornist sem, azaz olyan privát, tehát még nem tőzsdén lévő céget, amelynek értéke eléri az 1 milliárd dollárt, holott többek közt Észtországban, Szlovéniában és Izraelben is több tucat van már belőlük. Észtország, amely évtizedes hátrányból indult, nemhogy előttünk jár, hanem a lakosságarányos unikornisok számában egyenesen világcsúcstartó, és ezt nem utolsósorban a támogató politikának és a jó ökoszisztémának tudják be. 

2022. október 6. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00