Egyesül a Mobile Industrial Robots és az AutoGuide Mobil Robots

forrás: Prím Online, 2022. október 7. 11:28

Egyesült a Mobile Industrial Robots (MiR) és az AutoGuide Mobile Robots, hogy ezentúl együtt, egy vállalatként szállítsanak autonóm mobil robotokat (AMR-eket), amelyek jelenleg az automatizálás egyik leggyorsabban növekvő szegmensét képviselik. Szeptember végétől az integrált vállalat hivatalosan Mobile Industrial Robots (MiR) néven folytatja, az elnöki pozíciót pedig a hosszú ideje a Teradyne-t erősítő igazgató, Walter Vahey tölti be. A vállalat központja a dániai Odensében lesz, ahol az eredeti MiR 2013-as alapítása óta irányítja globális tevékenységeit.

A MiR biztonságos és együttműködő mobil robotokat fejleszt és forgalmaz, amelyek gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan tudják kezelni a belső logisztikát, melynek következtében az alkalmazottak nagyobb értékű tevékenységek elvégzésére fordíthatják felszabadult idejüket. Az egyesülés előtt a MiR AMR-ek széles választékát kínálta, amelyek akár 1350 kg súlyú rakományok és raklapok szállítására is alkalmasak voltak. Az AutoGuide közreműködésével a portfólió nagy teherbírású AMR vontatókkal és targoncákkal egészül ki, melyek a MiRFleet szoftveren keresztül irányíthatók.

 

Walter Vahey szerint, aki nagy szerepet játszott a MiR Teradyne általi 2018-as, majd egy ével később az AutoGuide felvásárlásában, a belső logisztika globális piaca olyan komplett megoldásokat követel, amelyek automatizálni tudják a kis és nagy tételek szállítását a teljes értéklánc mentén. „Erőink egyesítése révén képesek leszünk kielégíteni ügyfeleink belső logisztikával kapcsolatos egyszerű automatizálási igényeit, egyetlen beszállítótól, amely ugyanazt az intuitív, felhasználóbarát szoftvert és flottakezelő-rendszert kínálja” – hangsúlyozta Vahey. „Az AMR-ek globális piacának komoly szereplőjeként nem kétséges, hogy képesek leszünk egy egyedülálló AMR-flottával előállni, amely mindenki számára optimalizálhatóvá teszi a belső logisztikát.”

 

Walter Vahey

 

A Teradyne részeként a két vállalat már egy ideje közösen dolgozott azon, hogy egy módszert dolgozzanak ki annak érdekében, hogy AMR-jeik ugyanazzal a flottakezelő szoftverrel legyenek kompatibilisek. „A szoros együttműködés felgyorsította az egyesülést” – tette hozzá Vahey. „Az, hogy egy szervezetet alkotunk, nemcsak a MiR belső fejlesztési munkájára van jó hatással, hanem az egy beszállító-egy szoftver rendszere az egész folyamatot sokkal egyszerűbbé teszi ügyfeleink és partnereink számára egyaránt.”

 

 

A vállalat hatalmas globális jelenlétet tart fenn

Az új kombinált vállalat 450 alkalmazottal, köztük 250 tervezővel rendelkezik. A MiR már jelenleg is előkelő pozíciót tölt be az AMR-ek piacán, több mint 60 országban több mint 7000 AMR értékesítésével. Az AMR-ek képesek automatikusan és biztonságosan felvenni, el- és leszállítani raklapokat és egyéb rakományokat még rendkívül dinamikus környezetben is, ezért biztonságos és hatékony alternatívát jelentenek a hagyományos önvezető járművekkel (AGV-kkel), villástargoncákkal és raklapemelőkkel szemben.

 

Az így már egyesült MiR globális, több mint 200 nemzetközi partnerre kiterjedő forgalmazói hálózattal rendelkezik. A Dániai Odensében található központja mellett a MiR regionális irodákkal rendelkezik Bostonban, Holbrook-ban (New York), San Diegoban, Chelmsford-ban (Massachusetts), Georgetown-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban, Szöulban és Sanghajban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48