A budapesti sittszállítás egyszerűbb, mint gondolnánk

forrás: Prím Online, 2023. január 1. 13:11

A konténerrendelés egy igazán népszerű megoldás, ha építkezésen, felújításon, bontáson vagy lomtalanításon keletkezett hulladékról van szó. Az előbbiekben említett négy művelet során rengeteg szemét elszállításáról kell gondoskodni, így egy gyors, hatékony és valamilyen szinten rugalmas szolgáltatásra van szükség, ez a sittszállítás.

Mi kerülhet a konténerbe sittszállítás során?

 

Az egyik legnagyobb kérdés a konténerrendelés esetén, hogy mi az, amit bele lehet rakni a konténerbe? Minden építkezés, felújítás és bontás más, nincs két ugyanolyan feladat, a lomtalanításról már nem is beszélve, mivel az minden ember, cég esetében különbözik. Ezért sem meglepetés az, hogy a konténerekbe sem lehet mindent belerakni, de nem kell aggódni, a hulladék döntő többségét el lehet szállítani ezzel a módszerrel, csupán pár kritikus elemre kell odafigyelni.

 


 

Ami minden esetben belekerülhet a konténerbe, az a felújítások, bontások és építkezések során keletkező építőanyag, malter, kisebb betondarabok, hulladék, bontott tégla, nyílászárók keretei, építőanyagok csomagolása és az egyéb építkezésből származó hulladék.

 

Mindemellett érdemes még kiemelni, hogy legyen szó bármilyen lakó- vagy nem lakóingatlan, épület, ház, tároló vagy csarnok bontásáról, azt a cégek bizonylat ellenében tudják kezelni, elszállítani és minden esetben egyedi ár is tartozik a szolgáltatáshoz.

 

Mi az, amit normál esetben nem lehet elszállítani?

 

A sittes konténerbe viszont nem lehet mindent belerakni, szerencsére a lista nem túl hosszú, de érdemes megjegyezni rendelés előtt: pala, palatető, kátránypapír, festék, autógumi, olaj, hígító, egyéb vegyi anyagok és vegyszerek, olajjal szennyezett rongyok és textíliák, tv, akkumulátor és híradástechnikai eszközök semmilyen körülmények között nem kerülhetnek bele a konténerbe alapesetben.

 

Szerencsére néhány cég tud ezek elszállításában is segíteni, viszont mindenképpen jelezzük előre, ha ezek közül legalább egy is megtalálható az elszállításra váró hulladékban. 

 

A rendelés folyamata nagyon egyszerű, de nagy figyelmet igényel

 

Maga a konténerrendelés nem egy bonyolult művelet, csupán négy információt kell átadnunk a telefonos egyeztetés során. Viszont ha ezek közül bármelyik információ is téves vagy nem kellően pontos, akkor könnyen kellemetlenségek érhetnek minket, és ezzel az egész sittszállítás minőségét leronthatjuk, vagy akár meg is akadályozhatjuk azt.

 

Az első és legfontosabb, hogy mondjuk el a hulladék pontos összetételét. Nyugodtan nézzük át előtte a szállítható és nem szállítható tárgyak, törmelékek listáját. Ha pedig a “tiltólistáról” is vannak elemeink, akkor nyugodtan kérjünk segítséget. A második a konténer mérete, amit nem szabad félvállról venni: ha túl kicsi lesz, akkor könnyen megnövekedhetnek a költségek és a szállításra szánt idő, így inkább kérjünk nagyobbat, mint amekkorára elsőre gondolunk.

 

Végül pedig adjuk meg a szállítás helyét és idejét, utána pedig már csak várakoznunk kell a konténer érkezésére.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért jó márkafüggetlen szervizben javíttatni a telefonodat?

Az okostelefonok ma már sokunk életének szerves részei, szinte a nap 24 órájában velünk vannak, és a kommunikáció mellet a szórakoztatásunkat szolgálják, de pénzügyeink intézésére, vásárlásra is alkalmasak. Éppen ezért kivétel nélkül érzékenyen érint mindenkit, ha meghibásodik vagy megsérül a készülék. 

2023. január 13. 13:21

Amikor semmi pénzért sem cserélnénk le a kedvenc kotyogónkat

Már csak néhány lakásban találkozunk kotyogóval, mivel a legtöbb ember automata kávéfőzőre váltott, de nem mindenki. A szüleim vidéken élnek és a mai napig kotyogóval főzik a kávéjukat. Elmondásuk szerint sokkal erősebb így a kávé, mint bármilyen más kávégéppel készült ital. Azt nem tudom, ebben mi az igazság, azt viszont igen, hogy még ezek a darabok is szorulhatnak időnként némi tuningra.

2023. január 1. 13:31

A kézi címkézőgép jellegzetességei

A kézi címkézőgép használata minden olyan vállalkozás számára fontos, ahol napi szinten sok terméken kell a címkéket elhelyezni. Elképzelni is rossz, mi lenne akkor, ha egyenként kellene azokat felragasztani. 

2023. január 1. 13:25

Hogyan parkolj a reptéren?

Amikor közeledik az utazás időpontja, minden felelősségteljes utazó végiggondolja, hogy hogyan fog kijutni a reptérre. Opció lehet a taxi, a carsharing szolgáltatók vagy a saját autó használata. Ha viszont saját autóval megyünk ki a reptérre, szeretnénk azt biztonságban tudni, miután felszálltunk.

2023. január 1. 13:16

A budapesti sittszállítás egyszerűbb, mint gondolnánk

A konténerrendelés egy igazán népszerű megoldás, ha építkezésen, felújításon, bontáson vagy lomtalanításon keletkezett hulladékról van szó. Az előbbiekben említett négy művelet során rengeteg szemét elszállításáról kell gondoskodni, így egy gyors, hatékony és valamilyen szinten rugalmas szolgáltatásra van szükség, ez a sittszállítás.

2023. január 1. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46