Ismét a legfenntarthatóbban működő cégek között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. január 27. 12:40

Sorban 12. alkalommal került be a legfenntarthatóbban működő vállalkozások százas rangsorába a Schneider Electric. A Corporate Knights által összeállított listán a saját iparágán belül az első, összesítésben pedig a hetedik helyen végzett a vállalat. 

A klímavédelem és a társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény kellett ahhoz, hogy a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ismét az élmezőnyben végezzen a Corporate Knights fenntarthatósági kutatócsoportja által összeállított rangsorban. A Global100 rangsorba történő bekerüléshez nagyon szigorú értékelésen mennek át az éves szinten egymilliárd dollár fölötti árbevétellel rendelkező tőzsdei vállalatok. 

 

A Schneider Electric többek között a fenntartható bevételek és befektetések, a sokszínűség és az egyenlő bérek kapcsán ért el komoly sikereket az elmúlt évben is. A társaság kategóriájában az egyetlen, amely 2012 óta minden évben szerepelt a Global100 listán. A cég idén saját kategóriájában az első, míg összesítésben a hetedik helyen végzett.  

 

 

A Corporate Knights rangsorában elért eredmény nem előzmények nélküli, hiszen a Schneider Electric kiemelkedő ESG (Környezet, Fenntarthatóság, Irányítás) értékelést kapott a Standard & Poor's-tól, a CDP-től és a Moody's ESG Solutions-tól is az általa kifejtett pozitív hatások elismeréseként. A vállalat klímastratégiáját és a környezeti átláthatóság iránti elkötelezettségét az elsők között validálták az SBTi „Corporate Net Zero Standard” szabványa alapján 2022. közepén. 

 

A Schneider Electric egyike annak a 19 vállalatnak, amelyek idén megkapták a „Terra Carta Seal” minősítést, amelyet az innovációt ösztönző, az elkötelezettségüket konkrét lépésekkel is megmutató, a valóban fenntartható piacok felé történő elmozdulásban élenjáró globális vállalatok nyerhetnek el. A minősítés része a Fenntartható Piacok Kezdeményezésnek, amelyet III. Károly király 2021 januárjában, még walesi hercegként hozott létre, hogy a magánszektort gyorsabb fellépésre ösztönözze az éghajlatváltozással kapcsolatban. 

 

"Igazán lendületesen indult a 2023-as évünk ezekkel az elismerésekkel a fenntarthatóság kapcsán. Mindez azt mutatja, hogy a következetesség, az elkötelezettség és az általunk gyakorolt hatás nem marad észrevétlen, és emlékeztet minket arra, hogy a hozzánk és Global 100 társainkhoz hasonló vállalatok minden szinten, az üzleti életben és a környezeti, társadalmi és gazdasági hatásokon keresztül is változást hoznak" – hangsúlyozta Gwenaelle Avice-Huet, a Schneider Electric stratégiai és fenntarthatósági igazgatója.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48