Magyar startupokat is várnak a Hello Cleantech programba

forrás: Prím Online, 2023. március 16. 16:55

A Vestbee égisze alatt elindult a Hello CleanTech program, aminek célja a világ energiaiparára valódi hatást gyakorló cleantech technológiai megoldások fejlesztésén dolgozó startupok támogatása. Az ebbe beválasztott vállalkozásoknak esélyük nyílik kereskedelmi együttműködéseket kialakítani az iparági vezetőkkel, megszerezni tapasztalt piaci szakértők szakmai, üzleti, technológiai és forrásszerzési támogatását, valamint hozzáférést kapniuk vezető kockázati tőkealapokhoz.

„Nagy örömmel indítjuk útjára a Hello CleanTech programot és támogatjuk az innovatív tiszta energiamegoldásokat fejlesztő startupokat, hogy felgyorsítsuk a fenntartható és tiszta energiamegoldások bevezetését egy zöldebb és egészségesebb bolygó érdekében. Platformot biztosítunk a startup vállalatok számára, ahol bemutathatják az ötleteiket, mentorálásban részesülhetnek és hozzáférhetnek a szakértők és befektetők hálózatához. Küldetésünk a tiszta energiaipar növekedésének ösztönzése és a fenntartható jövő felé vezető út előkészítése” – mondta Ewa Chronowska, a Vestbee vezérigazgatója.

 

A Vestbee által létrehozott program partnerei között szerepel az EIT InnoEnergy, valamint olyan energetikai vállalatok, mint a Tauron Polska Energia, a Ciech, európai felhőszolgáltatóként az OVHcloud, illetve a befektetők közül a Neste Corporation, az E44, a Tangent Line és a Doral Group Renewable Energy Resources.

 

 

„A tiszta iparhoz vezető út nem könnyű. Tovább tarthat majd, mint szeretnénk, és olyan akadályokba is ütközhetünk, amelyeket nem láttunk előre. Nem minden ötlet lesz sikeres, nem minden projekt valósul meg, és nem minden startup marad meg. A mi feladatunk az, hogy csökkentsük a kockázatokat az átmenet felgyorsításával. Bármilyen nehéz is legyen ez. Olyan új technológiák támogatásával tesszük mindezt lehetővé, amelyek csökkentik az energiaköltségeket, növelik a hatékonyságot, redukálják az üvegházhatású gázok kibocsátását, munkahelyeket teremtenek és erősítik a versenyképességet. A Hello CleanTech program a cleantech területén érdekelt fejlesztők felé nyitott, így a megújuló üzemanyagokat, a zöld hidrogént, az élelmiszer-értéklánc dekarbonizálását, a körforgásos gazdaságot szolgáló újrahasznosítást és a digitális megoldásokat megcélzó jelentkezőkre számít. A kiválasztott vállalatok jelentős előnyökben részesülnek az InnoEnergynek és más partnereknek köszönhetően. Többek között finanszírozáshoz, ipari kísérleti projektekhez vagy akár a megoldásaik kereskedelmi forgalomba hozatalához nyújtott segítséghez juthatnak hozzá.” – fejtette ki Marcin Wasilewski, az EIT InnoEnergy Central Europe vezérigazgatója.

 

A Hello CleanTech egyedülálló lehetőség arra, hogy a jelentkezők tapasztalt iparági vezetők hálózatához csatlakozzanak, hozzáférjenek az EIT InnoEnergy és a Vestbee innovációs ökoszisztémáinak széleskörű forrásaihoz, és különleges ajánlatokban részesüljenek. Ezek közé tartozik az EIT InnoEnergy befektetés-gyorsító lehetősége, a program partnereivel való kereskedelmi együttműködés, valamint a hozzáférés a különböző kockázati tőkealapokhoz, így az Impact Ventures, az Oxo, a WEG, az Iron Wolf Capital, a Satus Ventures, a Level2 Ventures és a 212 támogatásához. Mindezeken felül a kiválasztott startupok technológiai támogatást is kapnak üzleti alapjaik megerősítéséhez, valamint a megfelelő infrastruktúra kiépítéséhez, megoldásaik fejlesztéséhez, teszteléséhez és továbbfejlesztéséhez. A pályázók a program partnerei által biztosított egyéb pénzügyi díjakban és értékes startup-előnyökben is részesülhetnek, több mint 200 000 euró értékben.

 

A Hello CleanTech pályázatára minden olyan innovatív, zöldtechnológiákkal foglalkozó vállalat jelentkezését várják, amelyek tevékenysége kiterjed a digitális megoldásokra, a bioenergiára, a megújuló üzemanyagokra és biokémiai alapanyagokra, a hő- és energiaigényes ágazatokra, valamint a nehezen fenntartható közlekedés területére, beleértve a zöld hidrogén és power-to-X koncepciókat, az élelmiszeripari értéklánc dekarbonizációját és a körforgásos gazdaságot megteremtő újrahasznosítást.

 

A Hello CleanTech programba történő jelentkezés ITT adható le, a Vestbee platformjának használatával. A jelentkezés határideje 2023. április 14. 

 

A Hello CleanTech programmal kapcsolatban további információk a honlapjukon találhatóak: https://www.vestbee.com/hello-cleantech 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30