Bemutatkozott az Eaton új xEnergy Elite fiókos elosztó rendszere

forrás: Prím Online, 2023. június 27. 18:38

Bemutatkozott az Eaton új, xEnergy Elite termékcsaládja, amely egy kisfeszültségű fiókos elosztóberendezés, maximum 7500 A áramerősségű és maximum 690 V feszültségű fogyasztókhoz. Az EMEA régióban – így hazánkban is – elsőként a VÁV UNION Kft., az Eaton partnercége valósította meg egyik projektjét Eaton xEnergy Elite rendszerből, amellyel az intelligens energiagazdálkodási vállalat díját is elnyerte.

Az Eaton idén ismét megrendezte az xEnergy Elite Partner napokat, amelynek 2023-ban Ausztria adott otthont, és a rendezvényre a világ számos országából érkeztek a vállalat partnerei. Az esemény egyik legfontosabb programpontja a partnerek díjazása volt, amellyel az Eaton a kiemelkedő munkájukat és a hatékony együttműködést ismerte el. Hazai szempontból az egyik legkiemelkedőbb elismerésként a VÁV UNION Kft.-t is kitüntették. A többek között áramelosztó és -szabályozó készülék gyártásával foglalkozó, budapesti vállalkozás ugyanis az EMEA régióban elsőként valósított meg projektet Eaton xEnergy Elite elosztó rendszerből.

 

 

Az xEnergy Elite fiókos elosztó rendszerről

 

Az xEnergy Elite olyan fejlett motorvezérlési és motorvédelmi technológiákat alkalmaz, amelyek optimalizálják a teljesítményt, védik a személyzetet és a berendezéseket, valamint többek között az IEC TR 61641 szabvány követelményeit meghaladó mértékben minimalizálják az ívzárlatokkal kapcsolatos veszélyeket. Az xEnergy Elite motorvezérlő központ (MCC) teljesen elkülönített gyűjtősínjei és a fiókos motorindító és energia leágazások Elite érintkezőrendszere megakadályozza az ívzárlatok kialakulását. Az MCC megfelel a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) vonatkozó szabványainak, és a lehető leghosszabb rendelkezésre állást biztosítja a kezelő és karbantartó személyzet maximális védelme mellett. Hosszabb üzemidőt és nagyobb rugalmasságot, valamint karbantartási költségmegtakarítást tesz lehetővé az olaj- és gázipari, bányászati és egyéb ipari környezetek üzletileg kritikus alkalmazásai számára. Az Elite csatlakozó rendszer egyik legfontosabb újdonsága, hogy zárt ajtó melletti működést is lehetővé tesz, ami növeli a személyzet biztonságát. Az xEnergy Elite MCC megbízható és robusztus kialakítása növeli az üzemidőt és csökkenti a karbantartási igényt. Az Elite fiókos egységek forgó érintkező technológiájának köszönhetően a függőleges gyűjtősín érintkezési kopása a lehető legkisebb mértékűre csökken. Ez biztosítja, hogy a szikrázás elkerülése érdekében az elektromos csatlakozások még rövidzárlat vagy nagy indítási terhelés esetén is ideális helyzetben legyenek.

 

 

2023. július 1-jétől a 75 kW és 200 kW közötti névleges teljesítményű motorok esetében kötelezővé válik a szuperprémium hatásfokú (IE4) motorok használata. Az xEnergy Elite fiókos rendszerű motorindító leágazások támogatják a prémium hatásfokú (IE3) és a szuperprémium hatásfokú (IE4) kategóriákat is. Emellett a rendszer leállítása nélkül szervizelhető és bővíthető. Ezt a plug-and-play megoldást több mint 1000 mechanikai műveletre tesztelték, ami jelentősen meghaladja a 200-as IEC-szabványt. Az MCC nagy sűrűségű mikrofiókos (negyedes fiók) konfigurációi révén az MCC-nek kicsi a helyigénye, ami nagyobb rugalmasságot biztosít. A gyűjtősínek gyakorlatilag karbantartásmentesek, és valamennyi funkció elérhető a berendezés elülső oldaláról, így sokkal kevesebb alkalommal szükséges a hátoldali megközelítés. Éppen ezért az xEnergy Elite közvetlenül a falhoz is elhelyezhető (a szellőzéshez mindössze 5 cm helyet kell hagyni), amivel mezőnként akár 2 négyzetméternyi területet is megtakaríthatunk, amivel értékes hely szabadulhat fel.

 

Az xEnergy Elite MCC-t emellett az Eaton intelligens Power Xpert C445 motorvezérlő reléjével is kiegészíthető, amely fejlett diagnosztikai eszközöket, például teljesítménytrendeket, hibaelemzést és nagy pontosságú adatfelügyeletet biztosít. Így a felhasználók rangsorolhatják karbantartási ütemterveiket, hogy folyamataik zökkenőmentesen működjenek és tovább csökkenthessék a leállások idejét.

 

„Tekintettel arra, hogy a motor meghibásodása a gyártás leállásával, költséges javításokkal és a személyzet számára komoly biztonsági problémákkal járhat, az xEnergy Elite által biztosított hatékony vezérlés és védelem a megbízható és biztonságos rendszer központi eleme” – mondta Farkas Gábor, az Eaton magyarországi termékmenedzsere.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30