A tolókapu nyitó szettek előnyei

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 14:19

A tolókapu nyitó szettek beszerzése akkor válik aktuálissá, amikor a szárnyas kapu kialakítására nincs lehetőség. Ebben az esetben ugyanis vagy tolókapu vagy úszókapu szerkezetekre lesz szükség, mert ezek a kerítés síkjában mozognak.

A tolókapu nyitó szettek és az úszókapu mellett szóló érvek

 

A tolókapuk és az úszókapuk azért vannak, hogy megkönnyítsék a mindennapjainkat: biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik őket. Ezen elektromos kapunyitók egy sor olyan előnyhöz juttatnak bennünket, amihez egy hagyományos kapunyitó aligha. A tolókapu nyitó szettek megtalálhatóak a Riasztobolt.hu kínálatában.

 

Elég egyetlen gombnyomás, még csak ki sem kell hozzá szállni az autóból, és a kapu már nyílik is. A kapuk az automatikus nyitás mellett opcionálisan kulccsal is nyithatóak, valamint rendelkezhetnek olyan extrákkal is, amelyek szokatlanok. Ilyen például az is, hogy léteznek kertvilágítással, lassítási vagy kiskapu funkcióval, önzáró üzemmóddal is.

 

A tolókapu jellemzői

 

A tolókapu klasszikus megoldásnak számít. Akkor kezdték el legelőször alkalmazni, amikor szorosan egymás mellé épültek a házak, és az udvar nagyon kicsi volt ahhoz, hogy egy befelé nyíló kétszárnyú kaput alkalmazzanak. A tolókapu helytakarékos megoldásnak számít annak ellenére is, hogy vannak sajátosságai.

 

A tolókapu jellemzői, előnyei:

 

  • A kapunyílásban egy olyan keskeny sín fut, amin a kapu végiggördül az aljára rögzített görgők segítségével. A nyitott kapu lényegében besiklik a kerítés mellé, így elég csupán egy keskeny helyet szabadon hagyni a részére.
  • Legnagyobb előnye, hogy egyszerű a szerkezete, ami miatt lényegesen kedvezőbb az ára. Szűk költségvetésből gazdálkodóknak optimális megoldást jelenthet.
  • Mellette szóló érv a kisebb helyigény is, hiszen a tolókapunál nincs szükség plusz toldásra, ami egyébként 20-30%-kal is megnövelné a kapuszárny méretét. Ha a telek utcafronti része nagyon keskeny és az úszókapu már nem fér el, akkor mindenképpen jobban járunk egy klasszikus tolókapuval.

 

A tolókapu hátrányai

 

A tolókapunak azért akadnak hátrányai is, amelyeket a beszerzés előtt mérlegelni kell. Ilyen hátrány:

 

  • Sínt kell használni, amit a kapunyílás kétszeresének megfelelő hosszban kell lefektetni.
  • A sín lefektetéséhez hosszú és egyenes betonsávot kell készíteni.
  • A kapuszerkezet egyenetlen talajon nem tud működni - elengedhetetlenül fontos a vízszintes talaj. Ebből is adódik, hogy még lejtős bejárat esetén sem használható.
  • A sínt teljes hosszában folyamatosan tisztán kell tartani, mert bármilyen idegen tárgy vagy anyag (falevél, kavics, sár, hó) a görgők mozgásában akadályt képezhet.
     

A tolókapu nyitó szettek többféle kivitelben és összetételben kaphatóak, a részüket képezi a tolómotor elektromechanikus végálláskapcsolóval, beépített vezérléssel és rádióvevővel, dizájn fekete távirányító, fehér távirányító, fémszálas műanyag borítású fogasléc. Ideális választást jelenthetnek lakossági vagy üzleti felhasználásra.

 

Éljen vele Ön is!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Játszani jó! A kutyád is ezt gondolja!

Ha kutyád van, akkor nagyon sokféle dolgot kell a számára beszerezned. Azonban nem csupán az alapvető felszerelésekre kell gondolni, mint a fekhely vagy az élelem, hanem arra is, hogy mivel fogod tudni lefoglalni őt napközben.

2023. november 1. 22:23

Mire figyeljünk külföldi munkaerő toborzása esetén?

A vendégmunkások alkalmazása számtalan területen nyújthat azonnali segítséget. Magyarországon jelenleg rengeteg betöltetlen pozíció van, amelyeket egyszerűen hazai forrásból szinte lehetetlen feltölteni. Ennek több oka is van, a munkaerőhiány pedig nem látszik enyhülni a közeljövőben.

2023. november 1. 22:01

Szilveszteri parti a 70-es évek hangulatában

Régóta él az a mondás, hogy ahogy befejeztük az óévet és elkezdtük az újat, olyan lesz az egész évünk. Ennek megvalósítására mi sem lehet jobb lehetőség, mint az, ha egy szilveszteri partin töltjük az év utolsó estéit.

2023. november 1. 21:05

Tippek a sikeres álláskereséshez

Az álláskeresésnek is megvannak a nehézségei, buktatói, ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek minél hamarabb megtalálni az álommunkát.

2023. november 1. 15:01

Kiegyensúlyozott táplálás kiváló minőségű eledellel

Kedvencünk egészsége szempontjából döntő, hogy mivel tápláljuk, ez ugyanis meghatározza az általános jóllétét, fizikai állapotát, sőt, még a hangulatát is. Napjaink bőséges kínálata egyszerre jelent könnyebbséget és nehézséget, hiszen ahhoz, hogy valóban eligazodjunk, ismernünk kell néhány alapszabályt.

2023. november 1. 14:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04