A tolókapu nyitó szettek előnyei

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 14:19

A tolókapu nyitó szettek beszerzése akkor válik aktuálissá, amikor a szárnyas kapu kialakítására nincs lehetőség. Ebben az esetben ugyanis vagy tolókapu vagy úszókapu szerkezetekre lesz szükség, mert ezek a kerítés síkjában mozognak.

A tolókapu nyitó szettek és az úszókapu mellett szóló érvek

 

A tolókapuk és az úszókapuk azért vannak, hogy megkönnyítsék a mindennapjainkat: biztonságosabbá, kényelmesebbé teszik őket. Ezen elektromos kapunyitók egy sor olyan előnyhöz juttatnak bennünket, amihez egy hagyományos kapunyitó aligha. A tolókapu nyitó szettek megtalálhatóak a Riasztobolt.hu kínálatában.

 

Elég egyetlen gombnyomás, még csak ki sem kell hozzá szállni az autóból, és a kapu már nyílik is. A kapuk az automatikus nyitás mellett opcionálisan kulccsal is nyithatóak, valamint rendelkezhetnek olyan extrákkal is, amelyek szokatlanok. Ilyen például az is, hogy léteznek kertvilágítással, lassítási vagy kiskapu funkcióval, önzáró üzemmóddal is.

 

A tolókapu jellemzői

 

A tolókapu klasszikus megoldásnak számít. Akkor kezdték el legelőször alkalmazni, amikor szorosan egymás mellé épültek a házak, és az udvar nagyon kicsi volt ahhoz, hogy egy befelé nyíló kétszárnyú kaput alkalmazzanak. A tolókapu helytakarékos megoldásnak számít annak ellenére is, hogy vannak sajátosságai.

 

A tolókapu jellemzői, előnyei:

 

  • A kapunyílásban egy olyan keskeny sín fut, amin a kapu végiggördül az aljára rögzített görgők segítségével. A nyitott kapu lényegében besiklik a kerítés mellé, így elég csupán egy keskeny helyet szabadon hagyni a részére.
  • Legnagyobb előnye, hogy egyszerű a szerkezete, ami miatt lényegesen kedvezőbb az ára. Szűk költségvetésből gazdálkodóknak optimális megoldást jelenthet.
  • Mellette szóló érv a kisebb helyigény is, hiszen a tolókapunál nincs szükség plusz toldásra, ami egyébként 20-30%-kal is megnövelné a kapuszárny méretét. Ha a telek utcafronti része nagyon keskeny és az úszókapu már nem fér el, akkor mindenképpen jobban járunk egy klasszikus tolókapuval.

 

A tolókapu hátrányai

 

A tolókapunak azért akadnak hátrányai is, amelyeket a beszerzés előtt mérlegelni kell. Ilyen hátrány:

 

  • Sínt kell használni, amit a kapunyílás kétszeresének megfelelő hosszban kell lefektetni.
  • A sín lefektetéséhez hosszú és egyenes betonsávot kell készíteni.
  • A kapuszerkezet egyenetlen talajon nem tud működni - elengedhetetlenül fontos a vízszintes talaj. Ebből is adódik, hogy még lejtős bejárat esetén sem használható.
  • A sínt teljes hosszában folyamatosan tisztán kell tartani, mert bármilyen idegen tárgy vagy anyag (falevél, kavics, sár, hó) a görgők mozgásában akadályt képezhet.
     

A tolókapu nyitó szettek többféle kivitelben és összetételben kaphatóak, a részüket képezi a tolómotor elektromechanikus végálláskapcsolóval, beépített vezérléssel és rádióvevővel, dizájn fekete távirányító, fehér távirányító, fémszálas műanyag borítású fogasléc. Ideális választást jelenthetnek lakossági vagy üzleti felhasználásra.

 

Éljen vele Ön is!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan lehet elkövetni közúti veszélyeztetést?

A közúti veszélyeztetés szándékos bűncselekmény, mert a járművezető a szabályokat szándékosan szegi meg, a veszélyhelyzet pedig konkrétan meghatározott személyekre és helyzetre irányul. Az elkövető csak olyan személy lehet, aki a közúti közlekedés szabályainak hatálya alatt áll, tehát nem gyalogos és nem utas. 

2024. július 1. 22:57

A technológia és a design találkozása: modern fotótapéták

A mai modern otthonokba egyre népszerűbbé válnak a fotótapéták és a fotóposzterek, amelyek legnagyobb előnye az igazán élethű megjelenésük mellett, hogy bármilyen mintával elkészíthetőek, így minden otthon ideális dekorációi lehetnek.

2024. július 1. 22:51

Apróságok és kütyük, amelyeknek minden autós örülni fog

Ha ajándékozásról van szó, szeretteinket általában szeretnénk valami hasznos és emlékezetes dologgal meglepni. Ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Szerencsére azonban egy vérbeli autós számára rengeteg izgalmas ajándékötlet közül válogathatunk.

2024. július 1. 22:45

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55