Mit kell ellenőrizni a Facebook-hirdetésen?

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 14:12

A Facebook-hirdetések beállítására elegendő időt kell szánni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy pontosan mit kell ellenőrizni az indítás előtt.

Ha az itt leírtak ellenőrzése megtörtént, akkor nincs más hátra, mint a folyamatos tesztelés és a beállítások finomhangolása. Ha erre nincs idő, akkor érdemes felkeresni egy Facebook marketing ügynökséget.
 

 

Kampánycél és célközönség

 

Első lépésként azt kell ellenőrizni, hogy a kampánycél megfelelő-e. Például abban az esetben, ha a weboldalra szeretnénk embereket terelni, forgalom és konverziós kampányt kell választani, ha pedig minél több videómegtekintés a cél, akkor a videómegtekintés mellett kell dönteni.

 

A célközönséget is ellenőrizni kell, érdemes többféle érdeklődési kört, földrajzi helyet és korosztályt tesztelni. Javasolt sokat tesztelni, hiszen így lehet megtalálni a tökéletes célközönséget, és így olcsóbban lehet konverziót elérni.

 

Elhelyezés, költségkeret

 

Az elhelyezésnek is fontos szerepe van, azt kell választani, ami a legjobban megfelel a hirdetési célnak. Az elhelyezési helyeket is érdemes tesztelni. A Facebook kattintásra és vásárlásra a legjobb, míg elérésre inkább az Instagram. 

 

A költségkeret beállítása is fontos. A kezdeti időszakban mindenképpen alacsonyabb költségkerettel érdemes indulni, akkor célszerű azt emelni, ha jól teljesít a hirdetés.

 

Hirdetés – vizuálisan és szövegesen is a tökéletességre kell törekedni

 

A kampány eredményességéhez természetesen a hirdetésben használt szöveg, kép és videó is hozzájárul. Érdemes több változatot tesztelni, olyan hirdetéseket kell készíteni, amelyek megragadják az emberek figyelmét. A vizuális tartalom esetében fontos, hogy a kép figyelemfelkeltő legyen, a képi és a színvilág összhangban legyen a landing oldal megjelenésével, valamint különbözzön a versenytársak hirdetéseitől.

 

Továbbá azt is ellenőrizni kell, hogy a kreatív összhangban van-e a kiválasztott elhelyezési lehetőség méreteivel, illetve vannak-e benne hangulatjelek, amelyekkel könnyebben emészthetővé válik a szöveg.

 

A hirdetés szövegénél fontos, hogy egyszerű legyen a megfogalmazás, a vásárló pontosan tudja, hogy mi az ajánlat, és mit kell tennie. Természetesen elengedhetetlen, hogy a célközönséget szólítsa meg, és hatással legyen az érzelmekre. Továbbá fontos, hogy a vásárlóról kell írni és nem a cégről, illetve többször ellenőrizni kell a publikálás előtt, hogy ne legyen gond a helyesírással, a tagolással és az olvashatósággal. Arra is figyelni kell, hogy a hirdetés összhangban legyen a Facebook szabályzatával és a landing oldal ígéretével is. Végül pedig azt kell ellenőrizni, hogy egyértelmű-e a CTA, vagyis a cselekvésre való felhívás. A cikkben leírtak ellenőrzésével elkerülhető, hogy hibás hirdetés induljon el. A felsoroltak áttekintésére és az esetleges javításokra mindenképpen érdemes időt szánni, hogy a várt eredmény ne maradjon el.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan lehet elkövetni közúti veszélyeztetést?

A közúti veszélyeztetés szándékos bűncselekmény, mert a járművezető a szabályokat szándékosan szegi meg, a veszélyhelyzet pedig konkrétan meghatározott személyekre és helyzetre irányul. Az elkövető csak olyan személy lehet, aki a közúti közlekedés szabályainak hatálya alatt áll, tehát nem gyalogos és nem utas. 

2024. július 1. 22:57

A technológia és a design találkozása: modern fotótapéták

A mai modern otthonokba egyre népszerűbbé válnak a fotótapéták és a fotóposzterek, amelyek legnagyobb előnye az igazán élethű megjelenésük mellett, hogy bármilyen mintával elkészíthetőek, így minden otthon ideális dekorációi lehetnek.

2024. július 1. 22:51

Apróságok és kütyük, amelyeknek minden autós örülni fog

Ha ajándékozásról van szó, szeretteinket általában szeretnénk valami hasznos és emlékezetes dologgal meglepni. Ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Szerencsére azonban egy vérbeli autós számára rengeteg izgalmas ajándékötlet közül válogathatunk.

2024. július 1. 22:45

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55