Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

forrás: Prím Online, 2023. november 22. 13:09

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

Évről évre nagy érdeklődésre tart számot a Huawei nemzetközi mobilfotós versenye, a HUAWEI XMAGE Awards – korábbi nevén HUAWEI Next Image –, amelyre idén is Huawei-készülékkel készített fényképekkel és videókkal lehetett nevezni. A megmérettetésre, amelynek korábban több ízben volt magyar nyertese, idén áprilistól augusztus középig lehetett pályaműveket beküldeni, és közel 100 országból több mint 600 ezer alkotás közül választották ki a három fődíjast, 17 kategórianyertest, 34 második helyezettet, illetve három különdíjast.   

 

Magas pénzjutalom jár a három fődíjasnak

 

Az idei versenyre számos kategóriában lehetett nevezni, az Éjszakai Séta, a Portré, a Művészet és divat, a Szabadtér, a Helló, Élet kategóriákban várták a fotós pályaműveket, a 3-9 képből álló fotósorozatokat pedig a Történetmesélő kategóriába lehetett beküldeni. A videóalkotásokat a Történés (Action), a Történetmesélő rövidfilm (Storytelling Short Film) és a Történetmesélő hosszabb film (Storytelling Long Film) szekcióban várták. A pályázó fotósok által használt legnépszerűbb telefonmodellek között szerepelt a HUAWEI P60 Pro, a HUAWEI P40 Pro és a HUAWEI Mate 40 Pro.

A mobilfotós pályázat három fődíjas alkotásának a fülöp-szigeteki Domcar Calinawan Lagto „Sárkányfelhők” (Dragon Clouds) című képe, a lengyel Piotr Cebula „Repülőshow” (Airshow) című fotója, valamint a kínai Dou Chuanli „Bátor sas” (Fearless Eagle) pályázata bizonyult.  A nyertesek fejenként bruttó 10 ezer amerikai dollár jutalomban részesültek.

 

A 17 kategóriagyőztes és 34 második helyezett bruttó 1.500, illetve 1000 amerikai dolláros jutalomdíjat nyertek.

 

A győztesek teljes listája megtekinthető a verseny hivatalos honlapján: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage 

 

A mobil képalkotás platformja

 

A hatéves múltra visszatekintő XMAGE Awards megmérettetés napjainkra világméretű fényképezési eseménnyé nőtte ki magát. A verseny elnevezése a vállalat tavaly útjára indított XMAGE mobilos képalkotó technológiájára utal. A nagyszabású fotós esemény célja, hogy megmutassa, a mobil képalkotás az egyik legjobb eszköz az élet értékes pillanatainak megörökítésére, valamint a vizuális ötletek megvalósítására. A magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez pedig nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre. A verseny alkotásai bepillantást engednek a fotósok világról és mindennapi életéről alkotott nézeteibe is. 

 

A Huawei célja, hogy lehetővé tegye a felhasználóknak, hogy szabadjára engedjék kreativitásukat, és feszegessék a mobil képalkotás határait. 

 

HUAWEI XMAGE Awards 2023: fődíjas alkotások

 

 

Domcar Calinawan Lagto (Fülöp-szigetek)

Dragon Clouds | HUAWEI P30 Pro

 

Piotr Cebula (Lengyelország)

Airshow | HUAWEI P40 Pro

 

 

Dou Chuanli (Kína)

Fearless Eagle | HUAWEI Mate 40 RS

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30