Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

forrás: Prím Online, 2023. december 9. 13:50

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

Az ArcelorMittal a spanyolországi Sestaóban található telephelyén gyártott XCarb acél nagyon magas arányban újrahasznosított acélból készül, elektromos ívkemencében, 100 százalékban megújuló forrásból származó villamos energia felhasználásával. Ennek eredményeként az XCarb előállítása során a CO₂-kibocsátás közel 70 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos módon gyártott acél esetében. 

 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a „zöld” acélt az új, PanelSeT SFN burkolatok gyártásához használja majd, amelyeket az ipari automatizálási, energiaelosztási és elektronikai berendezések nagyméretű elektromos paneljeinek védelmére használnak. Mivel ezeket a szekrényeket ipari környezetben telepítik, az XCarb acélt Magnelis bevonattal is ellátják, amely magas szintű korrózióvédelmet biztosít.

 

 

A Schneider Electric az év elején jelentette be, hogy a franciaországi Elzászban található Sarel nevű gyárában új hengerműhelyt alakítottak ki a speciális acélból készülő burkolatalkatrészek előállítására, amelyeket a cég Barcelona melletti Capellades üzemében szerelnek össze. 

 

„A Schneider Electricnél a fenntarthatóság a küldetésünk középpontjában áll, folyamatos innovációra ösztönözve minket és arra, hogy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk. Ez az Energia 4.0 korszaka, ami a digitális technológiák és a fenntarthatóságot szolgáló elektrifikáció integrációját jelenti. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyit segítenek a partneri együttműködések abban, hogy megvalósítsuk céljainkat és még nagyobb hatást gyakoroljunk környezetünkre a nettó zéró kibocsátás felé vezető utunk során” – hangsúlyozta Rohan Kelkar, a Schneider Electric Power Products Division részlegének ügyvezető alelnöke.

 

A Schneider Electric célkitűzései között szerepel, hogy 2030-ra a teljes értékláncában 25 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és ezzel felkészült a nettó zéró kibocsátás megvalósítására. A vállalat a 2021-2025 között megvalósuló Schneider Sustainability Impact program keretében 2025-re 50 százalékra tervezi növelni a “zöld” alapanyagok arányát a termékeiben. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

Kriptobefektetések: minek nevezzelek?

Nagy hírt kavart az amerikai értékpapírfelügyelet (SEC) január 10-i döntése, amelyben engedélyezte egyes, bitcoinon alapuló termékek tőzsdei bevezetését. Az, hogy ez a fecske mennyiben csinál nyarat (azaz a SEC döntését mennyiben fogják követni hasonló jellegű lépések akár az európai, akár az amerikai értékpapírpiacokon) leginkább a részleteken múlik: többek között azon, hogy milyen nevet is aggatunk a kriptovalutákon alapuló termékekre. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

2024. február 23. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07