Február 26-ig lehet jelentkezni a Neumann Társaság informatikai tehetségkutató versenyére

forrás: Prím Online, 2024. február 6. 14:37

Az I. Béla Gimnázium és a Neumann Társaság idén, a DXC Technology támogatásával a huszadik alkalommal rendezi meg a kétnapos Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt Szekszárdon. A jogelődjével együtt már negyvenéves verseny, melyre évről évre a Vajdaságból és Erdélyből is érkeznek versenyzők, kiemelkedő fontosságú a hazai informatikai tehetségkutatás szempontjából. A nevezési határidő 2024 február 26., a szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek értékes díjakat, informatikai termékeket nyerhetnek.

 

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) immár a huszadik alkalommal rendezi meg a Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt a versenyalapító, Kovács Győző szellemében. Az általános iskolások és középiskolások részére meghirdetett, nemzetközi rangú tehetségkutató verseny jogelődjével, a Garay Versennyel együtt idén már negyvenéves. 

 

A DXC Technology támogatásával megvalósuló diákverseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük és kreativitásuk kibontakoztatására, a pályamunkák elkészítésén keresztül. 

 

A Neumann Verseny kivételes eleme a Neumann Társaság tehetséggondozási rendszerének, mivel a startupperekre jellemző képességeket értékeli: az önállóságot, az új ötleteket és az előadói, marketinges készségeket. Ez a hazai informatikai tehetségkutatás egyik legfontosabb lehetősége, amelyre minden évben érkeznek versenyzők Erdélyből és a Vajdaságból, ideértve a szerb anyanyelvű diákokat is.

 

A kétfordulós programtermék versenyre 2024. február 26-ig, az esemény weboldalán keresztül lehet jelentkezni. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki a döntő induló napjáig, azaz 2024. március 21-ig a 20. életévét még nem töltötte be. Egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet.

 

Az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

● Alkalmazói programok (oktatóprogramok, WEB alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás)

● Játékprogramok (a versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek)

● Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)

● Számítógépes grafika (kép, portré, karikatúra stb.)

● Animáció (számítógéppel előállított animáció)

● Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok stb.)

 

A pályázat értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia, valamint az internetes programoknál a tartalom mellett a látvány. Az első fordulóban a beérkezett pályázatokat a rendezők nyilvánosan előzsűrizik, a magyarországi előzsűri tagjait iskolákból felkért, független informatikatanárok, szakemberek alkotják. Az előzsűri 2024. március 4-ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a külhoni döntőkből bekerült versenyzőkkel kiegészülve a döntőbe kerülnek.

 

A döntő 2024. március 21-22. között a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre, amely során a pályázóknak a rendező szállást is biztosít. A pályázók a döntőn mutatják be személyesen pályamunkáikat a zsűrinek és a közönségnek egy maximum 10 perces előadás keretében. A döntőbe került tanulók oklevelet, valamint a dobogósok a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat, például informatikai termékeket (hardver és szoftver) kapnak.

 

Az érdeklődők a részletes versenyfelhívást és a versenyszabályzatot a Neumann Társaság oldalán keresztül tölthetik le. A Neumann Társaság az időpontok változtatási jogát fenntartja!

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országos sikert aratott a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata a távközlési versenyen

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

2024. február 26. 21:07

Fejlett audovizuális lehetőségek és lenyűgöző hardver egy kompakt, stílusos csomagban

A HONOR bejelentette, hogy itthon is kapható a HONOR Pad 9, a vállalat legújabb tabletje. Lenyűgöző, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel és 120Hz-es képfrissítési rátával; nyolchangszórós, a HONOR Histen hangolási technológiát alkalmazó audiorendszerrel és erőteljes Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 chipszettel egy impozáns, mégis kompakt eszközhöz juthatnak a felhasználók.

2024. február 26. 20:24

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07