A robotikaversenyek növekvő jelentőségéről tart online meetupot a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2024. február 13. 09:58

A 2024. február 29-i eseményen a Neumann Társaság néhány hete megújult, megerősített Robotika szakosztályának diákversenyeket szervező tanárai osztják meg abbéli tapasztalataikat, hogy a már digitális korszakba született alfa generációs diákok oktatásában miért tölthet be kulcsszerepet a robotika.

 

A robotikai diákversenyek egyre növekvő fontosságáról tart online meetupot a Neumann Társaság néhány hete megújult Robotika szakosztálya, amely új alelnökökkel és várhatóan új munkacsoportokkal erősíti tevékenységét. A megújult Robotika Szakosztály Felsőoktatási Szakértői Munkacsoportot is alapított, melynek vezetését Galambos Péter professzor, az Óbudai Egyetem Bejczy Antal Intelligens Robotikai Központ igazgatója vállalta el. A munkacsoport a robotika versenyekre vonatkozó értékelési rendszer kidolgozását és a versenyminősítést fogja szakmailag támogatni.

 

A szakosztály új alelnökeként Nemes József, az ELTE Savaria Műszaki Intézet docense, Neumann-díjas, a társaság Vas Megyei Területi Szervezetének vezetője az egyetemekkel való kapcsolattartásért felel. A szakosztály új alelnökeként Kiss András (Egri Balassi Bálint Általános Iskola) kiemelten az óvodapedagógiai és az általános iskolai szféra szereplőivel való kapcsolattartásért felel.

 

A megújult szakosztály a korábbinál is hangsúlyosabban szeretné támogatni a hazai robotikai versenyeket, és ezek hivatalos minősítését: ha a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztálya által, évtizedek óta sikerrel szervezett programozási versenyekhez hasonlóan a robotikai versenyek is versenypiramisba szerveződnének, idővel az ezeken elért kimagasló eredményeket is extra pontszámmal vehetnék figyelembe a hazai műszaki felsőoktatási intézmények. A Neumann Társaság ehhez szeretne szakmai fórumot biztosítani a versenyszervezők számára.

 

 

A robotikaversenyek fontosságáról tart meetupot a társaság

 

Egyebek mellett a fenti témáról is szó esik majd a 2024. február 29-én, 16 órától a Zoom platformon zajló, Versenyben a robotok II. című meetupon, amelyen előzetes regisztrációt követően bárki díjmentesen részt vehet. A meetup szervezői az óvodapedagógustól kezdve az egyetemi tanárig bármilyen pedagógust szeretettel látnak, hiszen a szakosztályban  dolgozó tehetséggondozó tanárok szerint az alfa generációs (2010 után született) gyerekek oktatásában a programozás és az informatika mellett a robotika is alapvető jelentőségű lesz.

 

Az eseményen Oláh Tibor (Hajdúböszörmény), a Robotolimpia, és Bakti András Tamás (Nyíregyháza), a Robot Exatlon szervezője mutatja be az érdeklődőknek saját robotikai versenyeit. A beszélgetésen Abán Csaba, a Neumann Társaság Robotika Szakosztályának elnöke is részt vesz, moderátora pedig a társaság új ügyvezetője, Képes Gábor lesz.

 

A meetup folytatása a Neumann Társaság 2022-es, nagy sikerű meetupjának , de attól függetlenül is bárki bekapcsolódhat, aki érdeklődik a digitális kultúra, robotika és a versenyszervezés kulisszatitkai iránt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Bemutatták az új Maserati GranCabrio-t

A Maserati bemutatta legújabb autóját, az ikonikus GranCabrio-t, mely mostantól Spyderként is elérhető. A modell a kupé ikertestvérének, a díjnyertes GranTurismónak az új, nyitott tetejű változata.

2024. március 3. 12:10

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30