Rendőrök állnak az SMS spam mögött

Kollár Csaba, 2001. szeptember 25. 21:23
Az SMS-en történő traffipax-értesítés nem népszerű a rendőrök körében, ezért több rendőrtiszt azt javasolta, hogy küldjenek hamis riasztásokat a szolgáltatás lejáratására.
A norvég rendőrök az utóbbi időben egyre hevesebben reagálnak az olyan SMS szolgáltatásokra, amelyek az autósokat a traffipax készülékekről, azok helyzetéről tájékoztatják. A vezetők így elkerülhetik a büntetéseket, egyben a rendőrség kevesebb bevételhez jut; elesik a közúti bírságok jelentős részétől. A norvég rendőrség magas rangú tisztjei a fenti helyzet ismeretében elhatározták, hogy a szolgáltatást lejáratják.

A politiet.net site-on bárki feliratkozhat, és tájékoztathatja az autósokat, hogy hol vannak elhelyezve rendőrségi sebességmérő készülékek. Az ötlet jól működik, az indítása óta szinte egész Norvégia területéről vannak már közel 90%-ban biztos információk. A rendőrök ezt az arányt úgy kívánják csökkenteni, hogy hamis helyeket adnak meg. Vannak, akik úgy gondolják – állítja az egyik rendőrtiszt – hogy a törvény eszközeivel is eredményeket tudnánk elérni a site ellen. Jogilag azonban nem lehet mit tenni, mivel a site legálisan működik. Az ügy folytatásához tartozik, hogy a politiet.net jogászai révén szeretne fellépni a hamis adatokat megadó rendőrök ellen. Álláspontjuk szerint “legkevésbé a rendőrségtől várnánk azt el, hogy az adófizető állampolgárokat szándékosan félrevezeti.”

Kulcsszavak: mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50