Mentsük, ami menthető!

Guttray László Guttray László, 2001. december 19. 22:06
A legtöbb otthoni felhasználó csak akkor döbben rá az adatmentés fontosságára, amikor például merevlemezhiba következtében vagy egy vírus áldatlan tevékenysége miatt képtelen hozzáférni a winchesteren tárolt adataihoz.
Elképzelhető, hogy egy olyan nagyvállalatnál (közhivatalban, oktatási vagy egészségügyi intézménynél, banknál, biztosítótársaságnál stb.), ahol több száz vagy ezer hálózatba kötött PC és munkaállomás adatait tárolják központi szervereken, mekkora gondot okozna egy hasonló totális adatvesztés. (Elég szomorú, hogy mégis lehetne konkrét példákat sorolni.)

A dokumentumok biztonságos tárolása külön iparág az IT-világban, a nagyvállalati környezetben érthetően sokkal összetettebb adattárolási, mentési eljárásokat dolgoztak ki, mint amilyet az egyfelhasználós gépekre ajánlanak. Az úgynevezett "kritikus alkalmazásoknál" ugyanis megengedhetetlen a teljes adatállomány elvesztése, éppen ezért a nagy tömegű adattárolással, adatmentéssel és adatbiztonsággal foglalkozó szakemberek egyik kiemelt feladata, hogy előre kidolgozzák a lehető legnagyobb biztonság hardver-, szoftver- és üzemeltetési feltétételeit.

A világ legnagyobb hardvergyártói a fenti feladatok mindegyikére komplett ajánlatot kínálnak, bemutatkozásukra a "Nagy szervezetek adattárolási, mentési és IT-katasztrófaelhárítási megoldásai" címmel megrendezendő konferencián kerül sor.

Kulcsszavak: adattárolás adatmentés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás