Az Intel 100 millió dollárt fektet az Elpida-ba

Tóth Kristóf, 2003. június 3. 20:56
A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Intel Corp. kedden bejelentette, hogy 100 millió dollárt kíván fektetni a japán memóriagyártó Elpida Memory-ba.
Az Elpida, amely a japán NEC és Hitachi cégek fele - fele arányban birtokolt közös vállalkozása, az utóbbi időben befektetőket keresett legkorszerűbb gyárának kibővítéséhez, amely lehetővé teszi, hogy a társaság a közeljövőben stabilizálja anyagi helyzetét, és nyereséget termeljen. Az NEC és a Hitachi az Intel befektetése mellett további 80 millió dollárt fektet a vállalkozásba.

Az Elpida az eddig megszerzett 30 milliárd jen mellett további 50 milliárd jennel kívánja megemelni tőkéjét, hogy megfelelő anyagi hátteret szerezzen a nyereséges működéshez. "A mostani lépéssel megkezdődött az a tőkeemelés, amelynek célja gyártókapacitásunk bővítése" - mondta Yukio Sakamoto, az Elpida elnöke.

A világ ötödik legnagyobb memóriagyártója az Intellel közösen kiadott sajtóközleményében bejelentette, hogy a chipóriás 100 millió dolláros befektetése a januárban üzembe helyezett, 300 mm-es alapanyagokat használó hiroshimai chipgyár bővítését szolgálja.

Az Elpida vezető szerepet tölt be a DDR2-SDRAM memóriák kifejlesztésében, a chipóriás Intel pedig szövetségest keres a következő generációs megoldások minél előbbi bevezetéséhez. Az Intel kezdetben elsősorban a nagyteljesítményű munkaállomások és szerverek piacán kívánja bevezetni a DDR2 technológiát.

A mostani megállapodás szerint a két cég megosztja egymással a DDR2 technológiával kapcsolatos ismeretanyagát.

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

A Palletways négy éve indította el magyarországi hálózatát

A Palletways Group négy évvel ezelőtt a biatorbágyi központtal működő magyar hálózat elindításával bővítette európai jelenlétét és erősítette tovább az exportlehetőségeket Magyarországra és Magyarországról.

2022. december 7. 11:26

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Összefogtak a félvezetőgyártásban érdekelt cégek a bolygónk védelmében

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. 

2022. december 6. 22:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55