SMS-szavazás Kanadában

Kollár Csaba, 2003. július 23. 23:57
Ez az első eset Kanadában, hogy ország különböző vezetéknélküli szolgáltatói összefogtak annak érdekében, hogy az állampolgárok számára lehetővé tegyék, hogy szöveges üzenet formájában szavazzanak kedvenc előadóművészükre a Canadian Idol program keretében.
A Canadian Idol az American Idol, illetve az angliai Pop Idol televíziós programok kanadai megfelelője. Az egész országra és több millió állampolgárra kiterjedő SMS-szavazást az Airborne Entertainment fogja össze, és többek között olyan cégekkel működik együtt, mint a Bell Mobility, az Aliant Mobility, a Fido, az MTS Mobility, a Northern Tel Mobility, a Rogers AT&T Wireless, a SaskTel Mobility, a Télébec Mobilité és a TELUS Mobility.

Az Airborne Entertainment szóvivője Peter Mechowsky elmondta, hogy "a mostani szavazás nem csak azért fontos a számunkra, hogy az országban közkedvelt sztárszavazásnál a fogyasztók mobiltelefonjukon keresztül is leadhatják voksukat. Együttműködő partnereinkkel megalkottunk egy olyan országos szavazásos rendszert, melyet a jövőben akár az országos, akár a helyi népszavazást igénylő kérdésekben is igénybe vehetünk. E rendszer költséghatékony, a fogyasztók szempontjából kényelmes, a megbízók számára pedig biztonságos és kellően automatikus, így a szavazatok gyorsan kiértékelhetők, melyek alapján meg lehet hozni a szükséges döntéseket, vagy ki lehet hirdetni a győzteseket."
Kulcsszavak: politika

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50