Thaiföldön korlátozzák az online játékot

Kiss Ádám Zoltán, 2003. július 24. 14:01
[smallimage 1 left] Ázsiában hihetetlen népszerűségre tett szert a Ragnarok Online nevű szerepjáték, ám a thai törvényhozók úgy döntöttek, ideje visszaszorítani a játék terjedését.
A koreai központtal működő Gravity Interactive stúdió által kifejlesztett Ragnarok többjátékos online módban játszható szerepjáték, komoly hatással van a helyi IT-piacra is. Thaiföldön például, ahol viszonylag kevesen birtokolnak saját gépet, az internetcafék egy csapásra csordulásig megteltek, és a szolgáltatóknál is kimutatható a játék által generált haszon. A thai hatóságok szerint különösen a fiatal korosztályok között jelentkezik a játék káros hatása, így úgy döntöttek, hogy július 15-től szeptember 30-ig este 10 és reggel 6 között betiltják a játékot. A pihenésre és tanulásra való káros hatással indokolt döntés mindenkit érint, beleértve a nem tanulókorú helyi, illetve tengerentúli játékosokat is. A hatóságok a miatt is kifejezték aggodalmukat, hogy a játék során csereberélt virtuális tárgyak, páncélok, fegyverek elősegítik a feketepiac fejlődését az országban.
Kulcsszavak: játék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07