E-mailes csalók online bankokat vettek célba

Tóth Kristóf, 2003. október 27. 10:19

A Halifax vált az e-mailes csalás legújabb áldozatává: az elkövetők a
bank ügyfeleitől bizalmas információt csaltak ki. A pénzintézet
leállította online szolgáltatását, miután számos ügyfél kapott olyan
e-mailt, amelyben arra kérték őket, hogy a levélben található linkről
látogassanak el egy weboldalra, és ott adják meg a számlájukkal
kapcsolatos adataikat.
A csalók az elmúlt két hónap során a Barclays, a Lloyds TSB és a NatWest ügyfeleinek is küldtek hasonló tartalmú leveleket. A Halifax egyik szóvivője elmondta: kárpótolni fogják a veszteséget szenvedett ügyfeleket, és a bank további biztonsági lépéseket tesz az online szolgáltatás újraindítása előtt, hogy a csalók hozzáférést megakadályozzák.

A "horgászás" néven ismertté vált csalássorozat a nagy amerikai, ausztál, új-zélandi és európai kereskedelmi bankokat érintette tavaly. A Cap Gemini biztonsági szakértője, Jon Colombo úgy véli, hogy minden banknak kell legyen megfelelő reagálási politikája, mely csökkentheti a hírnéven esett csorbát. "Ha egyszer elkezdődik, nagyon nehéz megállítani " - tette hozzá. A "horgászás" a Kelet-Európából származó csalásnak csupán az első része. A "pénzátutalás" vagy "munkaajánlat" néven ismert második rész során hirdetésekkel bombázzák az angol pénzintézetekben számlával rendelkező angol ügyfeleket, hogy a tengeren túlra utaljanak át pénzt. A bank szóvivője elmondta, hogy több ügyfél is a "munkaajánlat" csalás áldozatául esett. Az üzenet világos: ne engedd, hogy becsapjanak!
Kulcsszavak: bank security bankszolg hacker

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

WIA-Loader 2.8.0.0

A számos testreszabási lehetőséget kínáló alkalmazást arra tervezték, hogy leegyszerűsítse a képfájlok átvitelét különböző forrásokból, például digitális fényképezőgépekről, memóriakártyákról, mobileszközökről egy számítógépes rendszerre.

2024. február 25. 11:21

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07