Elkészült a Samsung 75 millió eurós gödi beruházása

forrás Prim Online, 2004. április 1. 14:00
Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter és Tae-Sik Park a Samsung SDI Hungary Rt. (SDIHU) elnöke 2004. április 1-jén átadták a vállalat új gödi termelőegységét.
A 75 millió euró értékű beruházás átadásával Gödön megkezdi működését a 32 colos színes televíziókhoz szükséges képcsövek előállítását végző gyártósor, ezzel 610 munkavállaló foglalkoztatására nyílik lehetőség a térségben.

A Samsung SDI Hungary Rt. 1990-ben kezdte meg működését Magyarországon.

A Samsung Magyarország iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy a dél-koreai székhelyű multinacionális vállalat 1989 óta - legutóbbi gödi beruházása nélkül - közel 23 milliárd forintot ruházott be hazánkban, s alkalmazottainak száma összesen közel 3000 fő. A múlt hónapban a cég a magyar kormánytól a közép-magyarországi régió legnagyobb beruházója címet nyerte el.

Magyarországon a legjelentősebb Samsung-érdekeltségek a Samsung SDI Hungary Rt. jászfényszarui, a Samsung Electromechanics szigetszentmiklósi, valamint a Samsung Digital Interface gödi gyára.

A Samsung SDI Hungary Rt. második képcsőgyártó üzeme 2004. márciusában kezdte meg működését Gödön, miután befejeződött a tavaly március óta, pontosan egy évig tartó 75 millió eurós beruházási fázis. Az új gyártósor évi 1,2 millió darab 28 colos, 29 colos, illetve 32 colos színes televízióhoz szükséges képcső gyártását teszi lehetővé. Az új gyártósor beindításával az SDIHU a munkahelyei számát 800-ról 1300-ra növelte.

Az SDIHU az új gyártósoron 7 különböző új technológiai rendszert vezetett be, amelyek a beruházási és működtetési költségeket egyidejű csökkentését szolgálják. Az újonnan bevezetett technológiák közé tartoznak nagy pontosságú présgépek, az új infravörös szárítótechnológia és az új égetőkemencék. Ezen kívül a Samsung által gyártott 32 colos képcső jelenleg a színes televízió képcsövek közül a legfejlettebb és a legnagyobb értékű.

Az üzem termékeinek legnagyobb vásárlói közé tartozik például a Samsung Electronics magyarországi televíziógyára, a JVC és a Sanyo Nagy-Britanniában, a SEI és a MIVAR Olaszországban, az LGE, a Daewoo és a Philips Lengyelországban, a Beko és a Tela Törökországban. Az SDIHU a második képcső gyártósor termelését 2004-ben egymillió darabra tervezi, jövőre pedig 1,2 millió darab képcső előállításával várhatóan a gyártósor eléri a termelési maximumot.

A Samsung SDI jelenleg széleskörű gyártókapacitással rendelkezik a 20-tól 32 colosig terjedő televízió képcsövek gyártása területén, Magyarországon és Németországon. Az SDIG, a Samsung SDI németországi gyáregysége jelenleg 2,8 millió darab képcsövet állít elő évente, 25 és 29 col közötti méretű képcsövekből. Az SDIHU 4,2 millió darab 20 és 32 col közötti képcsövet állít elő. A Samsung SDI tervei szerint az üzem termelése az Európai Unió piacának 18%-át fogja kitenni évi 7 millió darab különböző nagyságú képcső előállításával.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

2019. szeptember 18. 14:32

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás