Internetes zenei szolgáltatásba kezd több nagy brit napilap

Milkovits Gábor, 2004. június 18. 22:30
Öt nagy példányszámú, országos brit napilap azt fontolgatja, hogy internetes zenei szolgáltatást indít saját weboldalán keresztül.
A Guardian, a Times, a Daily Mail, a Daily Mirror és a Sun egyaránt saját internetes oldalán, pénzért kínálna letölthető zeneszámokat ügyfeleinek. Közülük az úttörő a Guardian lesz, amely már megállapodást kötött az EMI lemezkiadóval arról, hogy kísérletképpen először az idei Glastonbury fesztiválon fellépő, az EMI-hoz szerződött előadók dalait fogja letöltésre kínálni, számonként 99 pennys áron. A felhasználók így többek között David Bowie, az Air vagy a The Bees számaihoz juthatnak majd hozzá, 20 ingyenes videoklippel kiegészítve. A másik négy újság egyelőre még nem állt elő konkrét üzleti stratégiával, ám mind komolyan fontolóra veszik a lehetőséget. A napilapok számára nem kis előnyt jelent, hogy ingyenesen reklámozhatják kiegészítő szolgáltatásaikat. A News Group Newspapers, a Times és a Sun internetes kiadója úgy nyilatkozott, hogy már megkezdték a tárgyalásokat a digitális zenei szolgáltatókkal.

Sokan azonban úgy látják, hogy az újságok önmagukban nemigen versenyezhetnek az olyan nagyobb, specializált szolgáltatókkal, mint a Napster vagy az Apple iTunes. A napilapok ugyan jó lehetőséget biztosítanak a reklámozásra, ez azonban nem biztos, hogy elegendő lesz majd a sikerhez, valószínűbb, hogy a szolgáltatás kellő megismertetéséhez a brit újságoknak nagyobb marketingcégekkel kell majd összefogniuk, ahogyan ezt például a Napster is tette.
Kulcsszavak: újság zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50