Böngészés név alapján a Google megújult eszközpultjával

Milkovits Gábor, 2004. július 17. 21:06
A Google új funkcióval bővítette eszközpultját ("Google Toolbar"), amelynek segítségével a felhasználók ezentúl név alapján, az URL-cím beírása nélkül böngészhetnek a világhálón.
Az új "Browse By Name" alkalmazás segítségével elegendő például a "Grand Canyon" nevet beírni a címsorba a bonyolult és nehezen kitalálható www.nps.gov/grca/ URL helyett, és a böngésző máris a nemzeti park weboldalán találja magát. Kevésbé konkrét, vagy viszonylag ismeretlen nevek beírásakor az eszközpult automatikus keresést hajt végre, és a Google keresőprogramjától megszokott módon eredmények listáját adja ki, amelyből aztán a felhasználó tetszése szerint kiválaszthatja a neki megfelelőt. Általános fogalmak keresésekor azonban az eszközpult nem igazán praktikus, mivel többnyire a legkonkrétabb és legkézenfekvőbb webodalra irányítja a keresőt. Ha valaki például almafajtákra kíváncsi, és beüti a címsorba az "apple" szót, az alkalmazás azonnal az Apple Computer számítógépgyártó honlapjára vezeti.

Az internetről letölthető Google eszközpult automatikusan frissíti magát, így azoknak, akik már rendelkeznek ilyennel, nem szükséges az új funkcióval ellátott legújabb verziót külön letölteniük. Mivel azonban a frissítés összes felhasználóhoz való eljuttatása a cég szóvivője szerint még néhány napot igénybe vehet, azok számára, akik azonnal ki szeretnék próbálni az új változatot, a régi törlését és a frissített verzió letöltését ajánlja.
Kulcsszavak: Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás