Az Infineon részt vett a DRAM árak mesterségesen magasan tartásában

Kiss Ádám Zoltán, 2004. szeptember 15. 22:20
Az Infineon Technologies AG feladva korábbi álláspontját, elismerte, hogy részt vett a DRAM árak mesterségesen magasan tartásában, és hajlandó kártérítésképpen 160 millió dolláros büntetést fizetni.
Az esettel kapcsolatosan olyan vállalatok neve is felmerült, mint a Dell, a Hewlett-Packard, vagy az Apple, ám a most nyilvánosságra hozott adatok egyike sem határozza meg a nemzetközi összefogásban résztvevő egyéb vállalatokat az Infineon-on kívül. A bíróság szerint a német gyártó részt vett egy olyan globális összeesküvésben, mely 1999 július 1 és 2002 június 15 között mesterségesen magasan tartotta az egyes számítógép- és szervergyártóknak szállított DRAM-ok árát. A bíróság kimondta továbbá, hogy az Infineon elmarasztalható a piaci vetélytársaival folytatott találkozókon, egyeztetéseken történő részvétellel, melyeken a konkurensek egyes gyártóknak kínált áraikat egyeztették, ezzel megkárosították az amerikai fogyasztókat. Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata más DRAM-gyártókra is kiterjed, köztük a Micron-ra és a Samsung-ra.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30