A Telecom Italia megveszi mobilszolgáltató leányvállalatát

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 7. 08:36
Hétfőn és kedden szünetel a Telecom Italia, a Telecom Italia Mobile, a Pirelli és Camfin kereskedelme a milánói értéktőzsdén, miközben e cégek vezetői megbeszélik, hogyan vásárolja meg a Telecom Italia a mobilszolgáltató leányvállalata, a Telecom Italia Mobile maradék 44 százalékát a többi partnertől.
A Pirelli a Telecom Italia legnagyobb egyedi részvényese az 50,4 százalékban kezében lévő, tőzsdén nem jegyzett, Olimpia nevű holdingtársaság révén, amelynek 17 százaléka van az olasz távközlési vállalatban.

Ha a Telecom Italiáé lesz a mobilvállalat egésze, akkor az Olimpiának növelni kell - legalább 2 milliárd dollár erejéig - a Telecom Italiában való részesedését, amely a felvásárlás miatt csökken, és ezért a Pirelli új részvényeket fog kiadni. Az Olimpiában a Benetton család is benne van 16,8 százalékkal. Az Olimpiát 2001-ben hozták létre, az Olivetti - akkor a Telecom Italia tulajdonosa - felvásárlása és Marco Tronchetti Provera kezére juttatása végett. Részt vesz a várt tőkeemelésben a Camfin is, amelynek 25,6 százaléka van a Pirelliben. A Camfin 57,65 százaléka a Telecom Italia elnökéé, Marco Tronchetti Proveráé a Gruppo Partecipazioni Industriale, tőzsdén nem jegyzett befektetési társaság révén. A bonyolult tulajdonosi láncolat miatt minden céget felfüggesztettek a tőzsdén, amelynek köze lehet az ügylethez.

Olasz sajtóértesülések szerint a Telecom Italia 19-20 milliárd eurót fog kínálni a még tulajdonában nem lévő 44 százalékos Telecom Italia Mobile részért. A felét készpénzben fizetné, részvényenként 5,50 euróval számolva, ez több mint 6 százalékos felár a Telecom Italie Mobile pénteki, 5,17 eurós záróárához képest. A másik felét saját részvényekkel törlesztené, 1,7-1,8 saját részvényt adva a mobilcég részvényeiért. A teljes átvétel igencsak javítaná a 30 milliárd eurós adósságú, hitelminősítői leértékeléssel fenyegetett Telecom Italia adóshelyzetét, ugyanis a mobilcégnek nincs adóssága, viszont jelentős jövedelemtermelő.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Autót is vezethetsz a HONOR szemkövető funkciójával!

A HONOR legújabb, mesterséges intelligencia hajtotta szemkövető funkciójával úgy is vezethetsz autót, hogy nem ül benne senki.

2024. február 22. 20:28

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

A Sandberg bemutatta legújabb töltőit

A Sandberg, az elektronikai készülékek egyik vezető innovátora bemutatta legújabb töltőit: a MagSafe-kompatibilis ScreenMount Magnet Charger 15W mágneses töltőt, valamint 2 az 1-ben 1xUSB-C 1xUSB 35 W-os gyorstöltőt.

2024. február 21. 11:31

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

A Rejoy jelentősen bővítette szervizlaborját

A Rejoy és anyacége, a Flip Technologies új, majdnem kétszer akkora szervizlaborjában most napi mintegy nyolcszáz okostelefont és táblagépet vizsgálnak és javítanak. Az egy évvel korábbihoz képest közel 40 százalékkal bővült a szervizlaborban dolgozók száma, a legnagyobb kapacitásbővítésre a készülékek egyedi körbefotózását végző részlegnél került sor.

2024. február 15. 19:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07