Díjazták a StartLab internetes tehetségkutató pályázat nyerteseit

forrás Prim Online, 2005. február 7. 11:05
Lezárult a Startlap és a Carnation internetes tehetségkutató pályázata, a StartLab. Magyarország legkedveltebb nyitólapja, a Startlap és a Carnation online kommunikációs ügynökség 2004. szeptemberében hirdetett tehetségkutató pályázatot 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére. A nyertes pályázatok íróinak ma délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át díjaikat a cégek szakemberei.
„ A pályázat célja az volt, hogy lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.” – fogalmazta meg a pályázat alapötletét Gerentsér Imre, a Sanoma új média divíziójának igazgatója. „Minden olyan pályázati témához kapcsolódó ötletet, alkalmazás, megoldás leírását vártuk, amely régóta foglalkoztatta a fiatalokat, de eddig nem volt lehetőségük elmondani, bemutatni.”

Pályázni az alábbi három témakörben lehetett:


1. Szerinted milyen lesz az internet 20 év múlva?
2. Milyen online szolgáltatások ösztönöznék a broadband (szélessávú internetkapcsolat) terjedését?
3. Hogyan hasznosítanád az online távirányítást?


„Közel száz esszét kaptunk, melyek értékelése január elején zárult. A legtöbb pályázat a „Milyen lesz az internet 20 év múlva?” kérdésre érkezett. Ez volt a legtágabban értelmezhető témakör, így a beadott ötletek is széles skálán mozogtak. A kiírás szerint vártuk a határon túli magyarok jelentkezését is, és örömünkre éltek a felhívásunkkal.” - értékelte a pályamunkákat Szabó Erik, a Carnation kereskedelmi igazgatója.

A pályázatokat elismert hazai szakemberekből álló 6 tagú zsűri bírálta el. A zsűri tagjai a következők voltak:

Deme Csaba - kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes, Albacomp Számítástechnikai Rt., Hargitai Lilla - főtitkár, Magyar Reklámszövetség, Jakab Kriszta - főszerkesztő, Nők Lapja Cafe, Sándor Csaba – termékmenedzser, Playstation Magyarország, Tóth Krisztián - vezérigazgató, Carnation Internet Tanácsadó Rt., Török F. László - kommunikációs igazgató, Canon CEE.

A beérkezett pályaművek közül a zsűri Vajda Milán, Demmel Dániel és Zsámba István munkáját ítélte a legjobbnak. A nyertesek a Sanoma online diviziójának jóvoltából egy éves szélessávú internet előfizetést kaptak. Emellett a 3 legjobb pályázatot a zsűriben is résztvevő három cég, az Albacomp, a Canon és a PlayStation által felajánlott díjakkal is jutalmazták. A díjak mellett a legtehetségesebb pályázók részére a pályázat kiírói felajánlottak egy-egy hónapos szakmai gyakorlatot Sanoma internet divíziójánál valamint a Carnation Internet Tanácsadó Rt-nél.

A két cég tervei között szerepel, hogy a pályázatot a jövőben új témakörökkel, esetleg szélesebb célcsoportokat is megszólítva újra meghirdeti.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07