SP 65: Új Siemens mobiltelefon fényképfelvételeket tiltóknak is!

Milkovits Gábor, 2005. március 22. 19:07
A Siemens bemutatta legújabb mobiltelefonját, az SP 65-öst, amely nagy vonalakban a nemrég kijött M 75-ösre hasonlít, csak éppen nem ütésálló és nem rendelkezik beépített kamerával.
A háromsávos GSM mobilt a gyártó nem véletlenül készítette kamera nélküli kivitelben: a cég illetékese elmondta, hogy a készüléket főként az olyan cégeknek szánják, amelyek tiltják fényképfelvételek készítését a vállalati épületeken belül. A fentiekből következően a Siemens SP 65-ös elsősorban üzleti telefon, amely több kapcsolódó alkalmazással is el van látva, a Microsoft Outlook levelezőprogramtól a Lotus Notes szoftveren át egészen a bővített PIM személyi információkezelő megoldásig. A szükséges adatok megfelelő tárolásához a telefon MMC kártyacsatlakozóval rendelkezik, ezen kívül pedig Bluetooth vezeték nélküli alkalmazással is fel van szerelve. Az új Siemens mobiltelefonba egy 262 ezer színárnyalatú színes TFT kijelző lett beépítve, akkumulátorának egy feltöltésével pedig 5 órányi beszélgetést, illetve 260 órányi készenléti időt tesz lehetővé.

A gyártó ígérete szerint az SP 65-ös áprilistól lesz kapható, azt azonban nem lehet tudni, hogy a kamera hiánya mennyivel teszi olcsóbbá a digitális fényképezést is támogató készülékeknél, az árról ugyanis a Siemens egyelőre nem nyilatkozott.

Kulcsszavak: mobiltelefon Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50