Elindult a fejlesztési miniszter honlapja

forrás Prim Online, 2005. május 6. 14:21
Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter személyesen mutatta be pénteken, újságírók előtt honlapját, amely többek között a Magyarországon jelenleg elérhető legteljesebb internetes pályázati kereső és pályázati előrejelző rendszert is magában foglalja.
A www.fejlesztes.gov.hu - mint az a címéből is kiderül, a magyar kormányzati fejlesztések honlapja. A miniszter személyes és hivatali információin kívül a honlapon az újságírók és más érdeklődők számára Sajtószobát is "berendeztek", ahonnan letölthetőek a miniszter közleményei és a munkájával kapcsolatos újdonságok. A miniszter felügyelete alá tartozó három hivatal (a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal és a Magyar Turisztikai Hivatal) weboldalához a címlapról közvetlen link mutat.

A weboldal természetesen a www.rfftnm.hu - a titulusom rövidítéséből adódó - címen is megtalálható, de mivel ezt a betűszót én is két hétig tanultam, ezért inkább egy könnyen megjegyezhető nevet választottunk - mondta a miniszter.

Kolber István kiemelte, hogy a magyar régiók az EU-csatlakozás nyerteseinek tekinthetők, hiszen soha nem látott mértékű fejlesztés indult meg az országban. A miniszter beszámolt arról, hogy a strukturális alapokat érintő pályázatokra eddig több mint 20 ezer pályamunka érkezett be, közülük 7 ezer tekinthető máris nyertesnek, további 6,5 ezret még ezután bírálnak el. Az eddig elfogadott projektek 490 milliárd forint értékben tesznek lehetővé beruházásokat, 1241 településen. A pályázók 27 ezer új munkahely létesítését és 68 ezer állás megtartását vállalták. Az eddig elfogadott projektek a teljes hároméves keret 54 százalékát kötötték le.

A www.fejlesztes.gov.hu oldalon megtalálható az interneten jelenleg elérhető legteljesebb pályázati kereső és pályázati előrejelző rendszer, amely 187 különféle támogatási konstrukció keretében mintegy 137 milliárd forintnyi potenciális pályázati lehetőséget mutat be.

A Pályázati Előrejelző Rendszer Magyarországon egyedülálló módon tartalmazza a minisztériumok által kiírt támogatási konstrukciók várható megjelenésének időpontját és a pályázatok legfontosabb ismérveit.

Elérhető a honlapon egy kibővített tematikus információs adatbázis: útmutatók, projekt-mintatár, kiadványok, tanácsok, információk a pályázati intézményrendszerről, az ügyfélszolgálatokról, a pályázati eredményekről, de megtalálhatók itt a fontosabb jogszabályok valamint naponta frissülő pályázati hírek és eseménynaptár is.

Az év eleje óta Kolber István felügyelete alá tartozó EU Pályázati Információs Központ telefonos ügyfélszolgálata a csatlakozás óta eltelt egy évben több mint 15 ezer hívást fogadott, az internetes pályázati kereső oldalait pedig ez idő alatt több mint másfélmillió alkalommal töltötték le.
Kulcsszavak: közigazgatás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09