Skype internetalapú telefonálás vezeték nélküli hálózatokról

Milkovits Gábor, 2005. július 14. 11:35
A VOIP telefonos technológiájáról ismert Skype és a WiFi hálózatokat üzemeltető Boingo Wireless együttműködési megállapodást írt alá a Skype telefonos szolgáltatásának elérhetővé tételéről több mint 18 ezer WiFi forró pontról világszerte.
A kávézókban, könyvesboltokban, szállodákban és egyéb nyilvános helyeken igénybe vehető, vezeték nélküli szélessávú internetes telefonálás a Skype Zones szolgáltatás keretében 8 dolláros havidíj ellenében vehető igénybe a Boingo hálózatán. Az alkalmi felhasználóknak 3 dollárjukba kerül egy kétórás kapcsolat. A Skype szerint a megoldás nemcsak utazó üzletemberek és diákok számára lehet hasznos, hanem bárki olyannak, aki használja a WiFi-t, és olcsón szeretne külföldre telefonálni. A cég weboldaláról elérhető szolgáltatás egyelőre csak egy béta tesztverzió, a Skype pedig fenntartja magának a jogot arra, hogy megváltoztathassa az árat és az elérhetőség feltételeit a véglegesített változat kibocsátása előtt.

A Boingo egy amerikai székhelyű vezeték nélküli internetes szolgáltató, ám a cég mintegy 35 más, köztük több európai országban is üzemeltet WiFi forró pontokat - nálunk sajnos egyelőre nem. A Skype tényleges felhasználóinak száma egyébként vitatott - maga a cég több mint 40 milliós bázisról beszél, ám ez az adat a szoftvert letöltők számán, nem pedig a tényleges rendszeres VOIP telefonálókén alapul. Akárhogy is van, a Skype Zones szolgáltatás népszerűségének növekedésével együtt remélhető, hogy több szolgáltató WiFi hálózatán is elérhető lesz majd a megoldás a közeljövőben.

Kulcsszavak: Skype VoIP wireless Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51
cloudappsportal.com