Vállalati átszervezést sürget a Time Warner egyik legnagyobb befektetője

Kiss Ádám Zoltán, 2005. augusztus 15. 21:57
A milliárdos befektető Carl Icahn bejelentette, hogy elégedetlen a vállalat vezetésével, a részvények visszavásárlását és a kábelrészleg leválasztását követeli a cégtől.
Icahn komoly befektetője a Time Warnernek, hiszen több mint 120 millió részvény tulajdonosa. A milliárdos a jövő hétre tervez találkozót a vállalat vezérigazgatójával, Richard Parsonsszal. Icahn szerint a vezetés nem megfelelően kormányozza a céget, legalább 20 milliárd dollárnyi részvényt vissza kellene vásárolni, hogy kézben tarthassák a vezetést, és ezután függetleníteni kellene a vállalattól a kábel üzletágat. Icahn finoman csomagolva adta közre véleményét, ám az üzenet egyértelmű, nem elégedett a vezetéssel, és amennyiben nem történik jelentős változás, mint vezető részvényes nem fogja támogatni a vállalat jelenlegi vezetését. A cég illetékese szintén sima szavú közleményben fogadta a burkolt bírálatot, ám egyértelműnek tűnik, hogy valós tétről van szó, az a kérdés, hogy mik legyenek a vállalat távlat, stratégiai céljai, ez pedig alapvetően befolyásolja a Time Warner piaci pozícióját az elkövetkező években.
Kulcsszavak: Time Warner

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dyntell lett a régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai cége

A 18 ország 50 vállalkozását tartalmazó Deloitte Technology Fast 50 versenyen az előkelő hatodik helyet szerezte meg a debreceni székhelyű Dyntell, amely üzleti szoftver fejlesztőjeként egy év alatt 2537 százalékos növekedést ért el. 

2019. október 22. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás