Vállalati átszervezést sürget a Time Warner egyik legnagyobb befektetője

Kiss Ádám Zoltán, 2005. augusztus 15. 21:57
A milliárdos befektető Carl Icahn bejelentette, hogy elégedetlen a vállalat vezetésével, a részvények visszavásárlását és a kábelrészleg leválasztását követeli a cégtől.
Icahn komoly befektetője a Time Warnernek, hiszen több mint 120 millió részvény tulajdonosa. A milliárdos a jövő hétre tervez találkozót a vállalat vezérigazgatójával, Richard Parsonsszal. Icahn szerint a vezetés nem megfelelően kormányozza a céget, legalább 20 milliárd dollárnyi részvényt vissza kellene vásárolni, hogy kézben tarthassák a vezetést, és ezután függetleníteni kellene a vállalattól a kábel üzletágat. Icahn finoman csomagolva adta közre véleményét, ám az üzenet egyértelmű, nem elégedett a vezetéssel, és amennyiben nem történik jelentős változás, mint vezető részvényes nem fogja támogatni a vállalat jelenlegi vezetését. A cég illetékese szintén sima szavú közleményben fogadta a burkolt bírálatot, ám egyértelműnek tűnik, hogy valós tétről van szó, az a kérdés, hogy mik legyenek a vállalat távlat, stratégiai céljai, ez pedig alapvetően befolyásolja a Time Warner piaci pozícióját az elkövetkező években.
Kulcsszavak: Time Warner

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lezárult az OTT-ONE szerverberuházása

Lezárultak az OTT-ONE 1,1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházásának előkészítő munkálatai: a beszerzett szerverek 2019. december 1-től állnak majd üzembe. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára: a mintegy 800 kiszolgáló egységből álló szerverkapacitás igénybevételére már meg is kötötték az első szolgáltatási szerződést. 

2019. november 19. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás