Az Exstream Dialogue szoftvere segíti az MKB külpiaci terjeszkedését

OTS - Cégvonal, 2005. szeptember 13. 14:15
Az Exstream Software Inc. bejelentette, hogy az Európa-szerte nemzetközi vállalati és személyi banki szolgáltatásokat nyújtó, vezető magyar bank, az MKB a cég Dialogue szoftverét választotta.
A bank azért döntött így, hogy egyetlen, átfogó infrastruktúra segítségével támassza alá dinamikus üzleti terjeszkedését a kiválasztott piacokon. A Dialogue sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy a bank pontos, következetes és személyre szabott dokumentumokat készítsen központi számviteli rendszere számára, tájékoztasson a hitelkártyákról és egyéb banki dokumentumokat, például jelentéseket, kimutatásokat, számlákat és kiegészítő adatsorokat állítson össze.

Az MKB szerint a Dialogue felhasználásának egyik legérdekesebb formája a dokumentumok vonalkóddal való ellátása. Ez lehetővé teszi, hogy a bank külső partnerével együttműködve automatikusan irányítsa a dokumentumok előállítását, az ügyfelek pedig ennek eredményeképpen elégedettebbek legyenek a banktól kapott dokumentumokkal.

A Dialogue bevezetése óta látványosan javult iratszolgáltatásunk. Sokkal kevesebben panaszkodnak arra, hogy nem kapnak meg valamilyen dokumentumot, és sokkal gyorsabban kinyomtathatjuk az ügyfeleink által kért papírokat. A szoftver leegyszerűsítette, olcsóbbá tette és gyorsította működésünket - mondta Szentjóbi Ottó, az MKB projektmenedzsere. - Ma már a korábbi bonyolult folyamatok végrehajtása nélkül tudjuk lehívni és kinyomtatni az archívumunkban levő dokumentumokat.

A Dialogue megkönnyíti a dokumentumok fellelését, függetlenül attól, hogy azok melyik osztályról származnak. Az MKB szerint ez komoly segítséget jelent az ügyféllel közvetlen kapcsolatot tartók számára, hiszen egyszerűbben megállapíthatják, hogy bizonyos dokumentumok valóban léteznek-e. Az is komoly eredmény, hogy az ügyfelek által kért dokumentumokat sokkal gyorsabban kinyomtathatják. A minőségi ugrás következtében kevesebb panaszos hívást kapnak az ügyfelektől, így csökken az ügyfelekkel közvetlenül érintkezőkre nehezedő teher.
Kulcsszavak: bank MKB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás