Ezrek mehetnek az Infineontól?

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 26. 09:41
Német sajtóértesülések szerint a német félvezetőgyártó óriásvállalat, az Infineon Technologies legalább 4 ezer munkahelyét készül megszüntetni. Az Euro am Sonntag című lap szakszervezeti forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a DRAM-memóriachipek gyártását karcsúsítaná az Infineon.
A karcsúsításnak elsősorban a drezdai üzemegységében dolgozók állása esne áldozatul, 3-3,5 ezer emberé. Az IG Metall német szakszervezeti szövetség illetékese szerint azonban Münchenben is lenne egy ezres létszámleépítés. Erről az Infineon vezetősége várhatóan november közepén dönt.

Egy jó hónappal ezelőtt röppent fel a hír, miszerint az Infineon Technologies meg akar válni veszteséges DRAM-gyártástól. A WirtschaftWoche gazdasági hetilap azt írta, hogy "a színfalak mögött gőzerővel folyik a részleg leválasztásának előkészítése, a kiszervezésre még az év vége előtt sor kerülhet." Az Infineon szóvivője akkor elzárkózott a sajtóértesülés kommentálásától, kihangsúlyozta viszont, hogy cége a DRAM gyártási tevékenység belső leválasztásában gondolkodik.

Kulcsszavak: +céginfo memória Infineon

Az ELTE két oktatója kapta az idei Gács András-díjat

Bérczi Kristóf, az ELTE TTK Matematikai Intézet Operációkutatási Tanszékének adjunktusa, valamint Frenkel Péter, az ELTE Algebra és Számelmélet Tanszékének habilitált docense kapta a rangos elismerést a matematika egyetemi oktatásban nyújtott kiváló teljesítményéért. 

2022. október 6. 22:10

Megvannak a Gács András-díj díjazottjai

Bérczi Kristóf, az ELTE TTK Matematikai Intézet Operációkutatási Tanszékének adjunktusa, valamint Frenkel Péter, az ELTE Algebra és Számelmélet Tanszékének habilitált docense kapta a rangos elismerést a matematika egyetemi oktatásban nyújtott kiváló teljesítményéért. 

2022. október 6. 21:33

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

Nem lesz elég karácsonyi ajándék?

Rémisztő tendencia figyelhető meg a tengerentúli szállítmányozásban: az előző évekhez képest 2022 őszén a kereskedők érzékelhetően kisebb volumenű árurendelésekkel készülnek fel a karácsonyi időszakra. Mihály Attila, a Trans-Sped légi, tengeri és vasúti szállítmányozási osztályvezetője a megfelelő időben történő ajándékvásárlásra hívja fel a figyelmet.

2022. október 6. 18:41

Ditto 3.24.238.0

A Windows hagyományos vágólapját tudjuk lecserélni ezzel az egyszerűen kezelhető alkalmazással. A program eltárol minden olyan tételt, amelyet a vágólapra helyeztünk, függetlenül attól, hogy az szöveg, kép, link, vagy egy fájl.

2022. október 6. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00