Hatalmas veszteséget okoznak az éjszakára bekapcsolva hagyott PC-k

Kiss Ádám Zoltán, 2005. október 25. 22:41
A Fujitsu Siemens most közzétett adatai szerint csak az Egyesült Királyságban évi 217 millió dollárnyi energia megy veszendőbe a folyamatosan üzemelő gépek miatt.
A Fujitsu Siemens 1000 különböző pozícióban dolgozó vállalati alkalmazottat kérdezett meg PC-használati szokásaikról. Az eredmények kiértékelése után világossá vált, hogy 370 dolgozó soha nem kapcsolja ki a gépét, amikor távozik munkahelyéről. Emellett nyilván rengeteg olyan felhasználó van, aki csak nagyon ritkán teszi ezt meg, így hatalmas mennyiségű kapacitás és energia megy veszendőbe. A processzorgyártók eddig be nem váltott hőtermelés és energiatermelés csökkentő ígéretei tovább rontják a képet, ha a cégek új gépre cserélik a régit, csak rosszabbodik a helyzet. Az ilyen hozzáállás megváltozásának szinte semmi esélye addig, amíg átfogó kampányt nem indítanak a vállalatoknál. A felhasználók nem érzik igazán magukénak a cég gépeit, és természetesen a villanyszámlát sem ők fizetik. A felmérés másik érdekes tanulsága, hogy az operációs rendszerek hibernálás funkciója hiába adott, szinte teljesen kihasználatlan. A végeredmény a kidobott pénz mellett évente többszázezer tonna fölöslegesen képződő széndioxid légkörbejutását teszi szükségessé, hiszen a villamos energiát nem csak ki kell fizetni, de meg is kell termelni.
Kulcsszavak: PC trend

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24