6000 kismama használja a díjnyertes elektronikus tananyagot

forrás Prim Online, 2005. november 20. 14:13
A Coedu Tudásháló Kft. a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium programja keretében a Sawyer Miller Group megbízásából fejlesztette azt a "kismamaweb - angol nyelvtanfolyam kismamáknak" című tananyagot, amely az eFestival eLearning kategóriájának 20 indulója közül a bronzérmet kiérdemelte.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett verseny célja a magyarországi digitális kultúra fejlesztése, népszerűsítése. Idén 2005. november 9-én a DAT Tartalomipari konferencián tartották meg az eredményhirdetést. A felhívásra összesen 80 pályamű érkezett 6 kategóriában: a magyar kulturális örökség digitális megőrzése, mindennapjaink informatikája, e-learning, elektronikus kereskedelem, eszórakozás, közérdekű információszolgáltatás.

A hazai és nemzetközi projektekben egyaránt szerepet vállaló Coedu Tudásháló Kft. számára új, izgalmas feladatot jelentett a netes angol nyelvtanfolyam fejlesztése. A szerzők, szerkesztők, kreatív szakemberek és gyártók egy hosszabb előkészítő munka során (felmérések eredményei, szakirodalom, mindennapi élet tapasztalatai alapján) határozták meg a kurzus témaegységeit, elemeit, felépítését és terjedelmét. Figyelembe kellett venni azt is, hogy a felhasználók nem kapnak semmilyen személyes szaktanácsot, azaz tutori segítséget a tananyag feldolgozásához, ezért a tananyagnak minden tanulási segédletet, és a tudásellenőrző feladatok megoldási kulcsait is fel kellett kínálnia a felhasználók számára, mégpedig egyértelműen és könnyen elérhető és kezelhető formában. A kismamawebet a színes, akvarell illusztrációk és interaktív feladatok teszik még vonzóbbá, és talán a mamák "szoknyáját rángató" gyerekek figyelmét is lekötik.

A tananyag népszerűsége az alkotókat is meglepte. A tananyagot - interneten történő regisztráció útján - több mint 6000-en használják.

Az elektronikus tananyagfejlesztéssel, távoktatási keretrendszer értékesítéssel és módszertani támogatással foglalkozó Coedu Távoktatási Kft. 2002-ben alakult. A Coedu Tananyaggyár önálló tartalomfejlesztő csapat azóta több mint 10 000 forrásoldalnyi anyagot dolgozott fel különböző elektronikus távoktatási projektek keretében.

A Coedu Kft. tartalomfejlesztés terén elért sikerei közé sorolható, hogy az eFestival 2004 versenyen az OBA megbízásából készült, "Iránytű a betétbiztosításhoz" tananyaggal szintén 3. helyezést ért el.

Kulcsszavak: e-learning

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38