Az online keresés megközelíti népszerűségben az e-mailt

Milkovits Gábor, 2005. november 24. 08:04
A Pew Internet & American Life fogyasztói szokásokat mérő legújabb kutatása alapján az amerikai internetfelhasználók 41%-a naponta használ valamilyen online keresőprogramot böngészés közben.
Ez az adat 2004. júniusban még csak 30% volt, vagyis alig másfél év alatt a harmadával nőtt a különféle keresőszolgáltatásokat igénybe vevők száma. Az e-mail egyelőre még őrzi vezető szerepét, mint a világhálón leggyakrabban űzött tevékenység: az Egyesült Államokban idén szeptemberben a rendszeresen netezők 52%-a küldött és fogadott egy átlagos napon elektronikus leveleket, szemben a 15 hónappal korábbi 45%-kal.

A kereséshez kapcsolódó reklámbevételek szempontjából azonban nemcsak a programokat használók számaránya, hanem az egyes keresőoldalakon átlagosan eltöltött idő is igen fontos lehet, ez pedig egyelőre nem túl hosszú: az amerikai felhasználók átlag 3,5 percet töltenek csak kereséssel naponta, szemben az e-mailezésre szánt 24 perccel.
Kulcsszavak: Yahoo MSN Google e-mail

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38