3-D Secure: biztonságos fizetés mobiltelefon-kártyával

OTS - Cégvonal, 2005. december 16. 10:30
A biztonságos elektronikus üzleti tranzakciókhoz megoldásokat kínáló Arcot Systems és a Visa International bejelentette, hogy a Verified by Visa (VbV) biztonságos online vásárlási programot azokra a mobiltelefonos tranzakciókra is kiterjeszti, amelyek összhangban állnak a Visa legújabb dinamikus jelszó-hitelesítő specifikációival. Az új szolgáltatást először a Visa oroszországi és európai tagbankjainál, valamint a térség mobiltelefon-szolgáltatóinál és technológiai cégeinél vezetik be.
Az Arcot élenjár az elektronikus fizetésekhez szükséges kártyákat hitelesítő megoldások kidolgozásában. Ezek a megoldások elengedhetetlen feltételei a biztonságos online ügyletek végrehajtásának. Az Arcot TransFort fizetéshitelesítő szoftverét több mint 10 ezer kártyakibocsátó pénzügyi intézmény alkalmazza. Rajtuk kívül a pénzügyi szektor számtalan fizetésfeldolgozó részlege és több mint 20 ezer kereskedő használja a TransFortot, ezzel is védve több millió fogyasztó digitális személyazonosságát.

Az Arcot volt az első szoftverfejlesztő cég, amely szabadalmaztatott TransFort hitelesítési platformján keresztül lehetővé tette a 3-D Secure által védett mobiltelefonos ügyletek lebonyolítását. A TransFort fizetés hitelesítő megoldásokat kínál az online tranzakciókban részt vevő valamennyi félnek, beleértve a kibocsátó bankokat, a fizetésfeldolgozó részlegeket, az online kereskedőket és a kereskednek hosting szolgáltatásokat kínál vállalkozásokat.

A VbV program kiterjesztése a mobiltelefonokra fontos lépést jelent a biztonságos globális mobil elektronikus kereskedelmi modell megvalósítása felé. Mindez elősegíti, hogy a biztonságos online vásárlás gyakorlata elterjedjen a Visa közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai térségében.

- A mobiltelefonok száma gyorsan növekszik Oroszország és a Független Államok Közössége területén, a felhasználók pedig egyre inkább igénylik az új szolgáltatásokat mondta Oleg Mahotyin, a Visa új technológiáért felelős oroszországi és FÁK-beli részlegének vezetője.
Kulcsszavak: Visa mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás