További memóriaáramkör-gyártó beruházásokat tervez a Samsung

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 20. 08:51
A világ legnagyobb félvezetőgyártója, a dél-koreai Samsung Electronics tovább bővíti memóriaáramkör-gyártó kapacitását. Flash és DRAM memória-áramkör gyártósorai modernizálására és újak építésére 789,9 milliárd von (653 millió euró) beruházást tervez. A konszern néhány hete még csak 636,9 milliárd vonos beruházási tervet említett.
Befektetéseivel a konszern előnyét kívánja megőrizni versenytársai, a dél-koreai Hynix, az amerikai Micron és a német Infineon vállalatokkal szemben. Célja félvezető-forgalmának megháromszorozása 61 milliárd dollárra 2012-ig.

A Flash memória áramköröket egyebek között mobiltelefonokban, digitális fényképezőgépekben és MP3 lejátszókban alkalmazzák, mivel áramellátás nélkül is megőrzik a tárolt adatokat. A csak áramellátással adattárolásra alkalmas DRAM memóriákat számítógépekben alkalmazzák munkamemóriának.

A memória-áramkörök árai a Samsung szerint 2006 második felében stabilizálódnak a világpiacon.
Kulcsszavak: memória +céginfo Samsung

Az AGILOX egy intelligens szállítójárművel bővíti termékportfólióját

Az AGILOX ONE és az AGILOX OCF után megérkezett az AGILOX ODM is. A logisztikai robotokra specializálódott vállalat egy autonóm, rajintelligencia által vezérelt szállítójárművel bővíti intelligens szállítórendszereinek kínálatát. Az AGILOX tehát egy teljesen új alkalmazási területet céloz meg: a kis rakományokat szállító járművek piacát.

2022. október 5. 20:23

Olcsóbbá és egyszerűbbé tenné a népszámlálást a digitális személyazonosság

Október első napján startolt el a 2022-es magyar népszámlálás, melyet online is ki lehet tölteni. Ezt már közel 600 ezer háztartás, összesen 1,3 millió fő meg is tette az első néhány napban. A költséghatékonyság szempontjából cél lenne, hogy ezt október 16-ig minél többen tegyék meg. Az idei cenzus egyetlen kérdés erejéig a gazdaság versenyképessége szempontjából sorsdöntő digitális felkészültségre is kitér. 

2022. október 5. 19:58

Új ODM robotot mutat be az AGILOX

Az AGILOX ONE és az AGILOX OCF után megérkezett az AGILOX ODM is. A logisztikai robotokra specializálódott vállalat egy autonóm, rajintelligencia által vezérelt szállítójárművel bővíti intelligens szállítórendszereinek kínálatát. Az AGILOX tehát egy teljesen új alkalmazási területet céloz meg: a kis rakományokat szállító járművek piacát.

2022. október 5. 18:16

Az elektronikai hulladék jelentős része ismeretlen helyen végzi

Világszerte egyre nagyobb problémát jelentenek az elektronikai hulladékok: 2019-ben például 53,6 millió tonna keletkezett, amelynek több mint 80%-a ismeretlen helyen – nem hivatalos hulladéklerakóhelyeken, hulladéktelepeken, bontókban stb. – végezte, és amelyből csupán 10 millió tonna volt az a mennyiség, amelyet dokumentáltan és megfelelően hasznosítottak újra.

2022. október 5. 17:22

Zim 0.75.0

A Zim egy grafikus szövegszerkesztő, amely wikioldalak szerkesztésére szolgál. Minden oldal tartalmazhat más oldalakra mutató hivatkozásokat, egyszerű formázást és képeket. Az oldalak mappastruktúrában vannak tárolva, és akár több mellékletet is tartalmazhatnak.

2022. október 5. 17:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00