További memóriaáramkör-gyártó beruházásokat tervez a Samsung

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 20. 08:51
A világ legnagyobb félvezetőgyártója, a dél-koreai Samsung Electronics tovább bővíti memóriaáramkör-gyártó kapacitását. Flash és DRAM memória-áramkör gyártósorai modernizálására és újak építésére 789,9 milliárd von (653 millió euró) beruházást tervez. A konszern néhány hete még csak 636,9 milliárd vonos beruházási tervet említett.
Befektetéseivel a konszern előnyét kívánja megőrizni versenytársai, a dél-koreai Hynix, az amerikai Micron és a német Infineon vállalatokkal szemben. Célja félvezető-forgalmának megháromszorozása 61 milliárd dollárra 2012-ig.

A Flash memória áramköröket egyebek között mobiltelefonokban, digitális fényképezőgépekben és MP3 lejátszókban alkalmazzák, mivel áramellátás nélkül is megőrzik a tárolt adatokat. A csak áramellátással adattárolásra alkalmas DRAM memóriákat számítógépekben alkalmazzák munkamemóriának.

A memória-áramkörök árai a Samsung szerint 2006 második felében stabilizálódnak a világpiacon.
Kulcsszavak: memória +céginfo Samsung

Autót is vezethetsz a HONOR szemkövető funkciójával!

A HONOR legújabb, mesterséges intelligencia hajtotta szemkövető funkciójával úgy is vezethetsz autót, hogy nem ül benne senki.

2024. február 22. 20:28

Már elérhető a Hotelify app, az első okosotthon-szolgáltatásokkal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszer

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 19:21

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

Bővült a fizetős utak listája! Így kerülhető el az akár 87 270 forintos büntetés!

2024-ben ismét új változások léptek és lépnek életbe az autópálya matrica rendszerében, amik mindenkit érintenek, akik volán mögé ülnek. Rendszeresen utazol személyautóval, vagy 9 főnél nagyobb utasterű járművel? Akkor ezek az információk különösen fontosak számodra!

2024. február 22. 17:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07