József Attila, Harry Potter és a Csacska Angyal a 2005-ös keresési csúcsok élén

forrás Prim Online, 2006. január 12. 11:50
Magyarországon készült egy olyan tematikus toplista, amely az internetezők által legkeresettebb kulcsszavakat egy év távlatában vizsgálja. A Kurzor.hu online kereső „Múltidéző 2005” összeállításából kitűnik, hogy kapósak a szép nők, a Megasztárok és a kommunikációt biztosító számítógépes programok.

Magyarországon készült egy olyan tematikus toplista, amely az internetezők által legkeresettebb kulcsszavakat egy év távlatában vizsgálja. A népszerű Kurzor.hu internetes kereső „Múltidéző 2005” összeállításából kiderült, hogy az internetezők felhasználói programok iránti érdeklődésének fókuszában a csevegést, CD írást, valamint a vírusvédelmet biztosító alkalmazások álltak. A Top3-as lista élén az MSN Messenger végzett, míg a második és harmadik helyet a NERO CD író alkalmazás és a NOD32 antivírus rendszer szerezte meg.

Micimackó alulmaradt


A hagyományos mesehősöket mára egyértelműen háttérbe szorítják a modern figurák: míg Harry Potter az abszolút rangsort tekintve is a legkeresettebb, addig egyetlen klasszikus szereplőként Micimackó csak a középmezőnyig jutott.
A szépirodalom területéről leggyakrabban József Attila, Petőfi Sándor és Ady Endre nevére kerestek rá az internetezők, akik elsősorban az érettségi környékén szorultak online segítségre.
Az irodalom mellett a szórakozás egyéb formáiról sem felejtkeztünk el 2005-ben. A sorozatok „kategóriájában” toronymagasan a Csacska Angyal győzött, megelőzve a Bűbájos boszorkákat és a Jóbarátokat, míg a számítógépes játékok rangsorában a GTA San Andreas vitte a pálmát. A hazai utazási szokások ismeretében nem meglepő, hogy a leggyakrabban begépelt külföldi ország Horvátország volt, amit Egyiptom és Görögország követett.
A gépkocsik kategóriáját jelentős előnnyel a „mi autónk” nyerte a BMW és az Opel előtt.

A Megasztár a neten is tarolt

Láthatóan a sztárvilág pletykái sem kerülték el az internet-használók figyelmét. Orlando Bloomot közrefogva, vélhetően szerelmi életük körüli titkolózásnak köszönhetően kerülhetett be az első háromba Brad Pitt és Angelina Jolie, míg a külföldi előadók közül a Greenday új albumának, Britney Spears kisbabájának, Eminem pedig folyamatos botrányainak köszönheti dobogós helyét.

A magyar könnyűzenei együttesek élén a Hooligans, a Tankcsapda és a NOX végzett, míg az önálló előadóművészek helyezettségét jelentősen befolyásolta a tavalyi év egyik legkedveltebb televíziós produkciója a Megasztár, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy magát a műsort is a száz leggyakrabban keresett kifejezés között találhatjuk. A hazai énekesek közül így a Megasztárban megismert előadók törtek a csúcsra, a legutóbbi győztes Molnár Ferenc „Caramelt” azonban megelőzte a tinilányok kedvence, Torres Dani. Míg a hölgyeket ebben a kategóriában egyedül a harmadik helyre került Oláh Ibolya képviseli, a zeneiparon kívüli hazai ismertségek között egyértelműen a nők taroltak. Az internetezők Görög Zita, Csisztu Zsuzsa, majd Konta Barbara nevét írták be leggyakrabban a Kurzor.hu keresőablakába.

Múltidéző 2005 - Tematikus Top3 a Kurzor.hu 2005-ös keresési statisztikái alapján

 

Költők

1. József Attila

2. Petőfi Sándor

3. Ady Endre

 

Számítógépes játék

1. GTA San Andreas

2. The Sims 2

3. Call of Duty

 

Legnépszerűbb szoftver

1. MSN Messenger

2. NERO

3. NOD32

 

Sorozat

1. Csacska Angyal

2. Bűbájos boszorkák

3. Jóbarátok

 

Legnépszerűbb külföldi ország

1. Horvátország

2. Egyiptom

3. Görögország

 

Mese, illetve mesehős:

1. Harry Potter

2. South Park

3. Micimackó

 

Autómárka:

1. Suzuki

2. BMW

2. Opel

 

Külföldi együttes, előadó

1. Greenday

2. Britney Spears

3. Eminem

 

Legnépszerűbb hazai együttes:

1. Hooligans

2. Tankcsapda

3. NOX

 

Legnépszerűbb hazai előadó:

1. Torres Dani

2. Caramel

3. Oláh Ibolya

 

Külföldi híresség:

1. Brad Pitt

2. Orlando Bloom

3. Angelina Jolie

 

Hazai ismertség:

1. Görög Zita

2. Csisztu Zsuzsa

3. Konta Barbara

Kulcsszavak: kereső Kurzor.hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20