József Attila, Harry Potter és a Csacska Angyal a 2005-ös keresési csúcsok élén

forrás Prim Online, 2006. január 12. 11:50
Magyarországon készült egy olyan tematikus toplista, amely az internetezők által legkeresettebb kulcsszavakat egy év távlatában vizsgálja. A Kurzor.hu online kereső „Múltidéző 2005” összeállításából kitűnik, hogy kapósak a szép nők, a Megasztárok és a kommunikációt biztosító számítógépes programok.

Magyarországon készült egy olyan tematikus toplista, amely az internetezők által legkeresettebb kulcsszavakat egy év távlatában vizsgálja. A népszerű Kurzor.hu internetes kereső „Múltidéző 2005” összeállításából kiderült, hogy az internetezők felhasználói programok iránti érdeklődésének fókuszában a csevegést, CD írást, valamint a vírusvédelmet biztosító alkalmazások álltak. A Top3-as lista élén az MSN Messenger végzett, míg a második és harmadik helyet a NERO CD író alkalmazás és a NOD32 antivírus rendszer szerezte meg.

Micimackó alulmaradt


A hagyományos mesehősöket mára egyértelműen háttérbe szorítják a modern figurák: míg Harry Potter az abszolút rangsort tekintve is a legkeresettebb, addig egyetlen klasszikus szereplőként Micimackó csak a középmezőnyig jutott.
A szépirodalom területéről leggyakrabban József Attila, Petőfi Sándor és Ady Endre nevére kerestek rá az internetezők, akik elsősorban az érettségi környékén szorultak online segítségre.
Az irodalom mellett a szórakozás egyéb formáiról sem felejtkeztünk el 2005-ben. A sorozatok „kategóriájában” toronymagasan a Csacska Angyal győzött, megelőzve a Bűbájos boszorkákat és a Jóbarátokat, míg a számítógépes játékok rangsorában a GTA San Andreas vitte a pálmát. A hazai utazási szokások ismeretében nem meglepő, hogy a leggyakrabban begépelt külföldi ország Horvátország volt, amit Egyiptom és Görögország követett.
A gépkocsik kategóriáját jelentős előnnyel a „mi autónk” nyerte a BMW és az Opel előtt.

A Megasztár a neten is tarolt

Láthatóan a sztárvilág pletykái sem kerülték el az internet-használók figyelmét. Orlando Bloomot közrefogva, vélhetően szerelmi életük körüli titkolózásnak köszönhetően kerülhetett be az első háromba Brad Pitt és Angelina Jolie, míg a külföldi előadók közül a Greenday új albumának, Britney Spears kisbabájának, Eminem pedig folyamatos botrányainak köszönheti dobogós helyét.

A magyar könnyűzenei együttesek élén a Hooligans, a Tankcsapda és a NOX végzett, míg az önálló előadóművészek helyezettségét jelentősen befolyásolta a tavalyi év egyik legkedveltebb televíziós produkciója a Megasztár, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy magát a műsort is a száz leggyakrabban keresett kifejezés között találhatjuk. A hazai énekesek közül így a Megasztárban megismert előadók törtek a csúcsra, a legutóbbi győztes Molnár Ferenc „Caramelt” azonban megelőzte a tinilányok kedvence, Torres Dani. Míg a hölgyeket ebben a kategóriában egyedül a harmadik helyre került Oláh Ibolya képviseli, a zeneiparon kívüli hazai ismertségek között egyértelműen a nők taroltak. Az internetezők Görög Zita, Csisztu Zsuzsa, majd Konta Barbara nevét írták be leggyakrabban a Kurzor.hu keresőablakába.

Múltidéző 2005 - Tematikus Top3 a Kurzor.hu 2005-ös keresési statisztikái alapján

 

Költők

1. József Attila

2. Petőfi Sándor

3. Ady Endre

 

Számítógépes játék

1. GTA San Andreas

2. The Sims 2

3. Call of Duty

 

Legnépszerűbb szoftver

1. MSN Messenger

2. NERO

3. NOD32

 

Sorozat

1. Csacska Angyal

2. Bűbájos boszorkák

3. Jóbarátok

 

Legnépszerűbb külföldi ország

1. Horvátország

2. Egyiptom

3. Görögország

 

Mese, illetve mesehős:

1. Harry Potter

2. South Park

3. Micimackó

 

Autómárka:

1. Suzuki

2. BMW

2. Opel

 

Külföldi együttes, előadó

1. Greenday

2. Britney Spears

3. Eminem

 

Legnépszerűbb hazai együttes:

1. Hooligans

2. Tankcsapda

3. NOX

 

Legnépszerűbb hazai előadó:

1. Torres Dani

2. Caramel

3. Oláh Ibolya

 

Külföldi híresség:

1. Brad Pitt

2. Orlando Bloom

3. Angelina Jolie

 

Hazai ismertség:

1. Görög Zita

2. Csisztu Zsuzsa

3. Konta Barbara

Kulcsszavak: kereső Kurzor.hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50