Francia kiadók a Google E-könyvtára ellen

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 10. 19:01
Az eddig sokat vitatott Google könyvtárprogramja ismét támadások kereszttűzébe került. Jelenleg a franciaországi könyvkiadók neheztelnek a kereső-óriásra, amiért az beszkenneli a Michigan egyetem könyvtárában fellelhető francia műveket.
Az amerikai konszern eddig már több száz francia alkotást digitalizált, amely által szerzői jogsértést követtek el - hangoztatták az SNE kiadók szövetségének képviselői. "Nem nézhetjük tovább tétlenül, ahogyan a Google félmillió kötetet szkennel be hazánk irodalmi terméseiből" - nyilatkozta Serge Eyrolles, az SNE elnöke, aki elmondta még, hogy szükség esetén készek akár bírósághoz is fordulni ez ügyben.

A kiadók szerint a Google-el csakis egy módon lehet szembeszállni, mégpedig egy európai online könyvtár létrehozásával, amely gondolat már rég megfogalmazódott az öreg kontinens nemzeteiben, és egy korábbi bejelentés szerint talán virtuális testet is fog majd ölteni a Quaero kereső formájában, amelynek legfőbb célja biztosítani az európai polgárok számára a saját kulturális és szellemi örökségükhöz való hozzáférést.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27