Telefon és internet – háztartási áramcsatlakozón keresztül

forrás Prim Online, 2006. február 10. 20:21
A Maros megyei Mezőbándon került sor az első PLC (Power Line Communications) alapú szolgáltatás beindítására.
A rendezvényen részt vett Nagy Zsolt, távközlési és információs technológiai miniszter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, aki elindította a szolgáltatást, Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács elnöke, Kelemen Atilla képviselő, Florin Bejan államtitkár, valamint Mircea Rusu, Mezőbánd polgármestere.

“A mai nap rendkívül jelentős Mezőbánd lakosai számára. Ettől a pillanattól kezdve a világ közelebb került hozzájuk, és azok az információk, amelyekhez eddig nehezen férhettek hozzá, ma már egy kattintásra állnak tőlük. Az új típusú technológia segítségével sikerül biztosítanunk a lakosság számára a telefon – illetve az internetszolgáltatáshoz való hozzáférést”, nyilatkozta Nagy Zsolt miniszter a mezőbándi iskolában rendezett avató ünnepségen.

A Mezőbándon elindított projekt az első hat hónapban kísérleti jelleggel bír, ennek sikerétől függ az országos program beindítása. A Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium 2005 júliusában döntötte el a PLC alapú telefon- és internetszolgáltató megoldás kísérleti elindítását a vidéki közösségek számára, amely során 50 telefon és 10 számítógép hálózatba kapcsolásával próbálják ki először Romániában ezt a technológiát.

A PLC technológiával eletronikus szolgáltatásokat biztosítanak, amelynek alapját a kis és közepes feszültségű elektromos áramhálózat képezi. Ezekre a távközlési megoldásokra 3 - 148,5 kHz, rövidsávú, és 1-30 MHz, szélessávú frekvenciákat használják.

Forrás: RMDSZ hírlevél

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Induljon korlátlanul a tanév!

Korlátok nélkül kezdődhet az iskola a Telekommal. A szupergyors nettől a kedvezményes készülék-ajánlatokon át a tanszerekig vagy a könyvekig a Telekomnak mindenki számára van ajánlata: a családoknak, a kisdiákoknak és az egyetemistáknak is. A következő hetekben különféle igényekre reagáló ajánlatokkal jelentkezik a vállalat, hogy valóban korlátlanul induljon a tanév! 

2020. augusztus 13. 19:39

Az Ericsson megkötötte századik kereskedelmi 5G szerződését

Az Ericsson a mai napon jelentős mérföldkőhöz érkezett az 5G hálózatok elindítása terén, amikor is aláírta a századik távközlési szolgáltatóval kötött kereskedelmi 5G szerződését. A 100 szerződés között 56 már üzemelő 5G hálózat található. Az Ericsson Magyarországon is megkötött már hasonló megállapodást, a Magyar Telekom kereskedelmi 5G hálózata az Ericsson harmincadik élő hálózatindítása volt a világon.

2020. augusztus 12. 16:41

A Viber új eszközöket vet be a spamek ellen

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető, egyszerű kommunikációt biztosító üzenetküldő alkalmazása bejelentette, hogy számos új eszközzel fog küzdeni a spamekkel szemben, továbbá egy extra funkció, a név szerinti keresés is elérhető lesz hamarosan.

2020. augusztus 12. 12:10

NMHH-felmérés: jól teljesítenek a hazai hírközlési hálózatok a felhasználók szerint

Összességében a fogyasztók elégedettek a hazai hírközlési hálózatokkal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly év végi piackutatása szerint: általában négyötödös osztályzatot adtak az internet sebességére, a folyamatos, hibamentes működésre, a tévék csatornaválasztékára, a mobilinternet adatforgalmi korlátjára, a havidíj összegére vagy az összbenyomásra. A legkritikusabbak a budapestiek voltak.

2020. augusztus 11. 17:41

Magyarországon minden negyedik eladott Huawei okostelefon már HMS-sel működik

Több mint 700 millióan használnak már globálisan olyan okostelefont, amely a Huawei saját ökoszisztémájára, a Huawei Mobile Services-re (HMS) épül. A járványhelyzet végével Magyarországon is felpörgött a HMS-es készülékek értékesítése, az elmúlt hónapokban eladott Huawei-készülékek mintegy negyede már ilyen volt. Gyors ütemben bővül a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery is, amelybe globálisan már 1,6 millió fejlesztő regisztrált és készít új appokat, az alkalmazások száma pedig meghaladta a 81 ezret. Az utóbbi napokban olyan közkedvelt magyar appok kerültek az áruházba, mint a TakarékBank, a Rossmann, a Praktiker vagy a KonzolVilág saját applikációja. 

2020. augusztus 10. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás