Chipet ültettek két alkalmazottba

Kiss Ádám Zoltán, 2006. február 13. 22:31
Egy megfigyelési szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat két alkalmazottja vállalta, hogy bőrük alá apró sziliciumchipet ültessenek, melyek révén nyomon követhető mozgásuk.

A rádiófrekvenciás RFID azonosítók beültetése a megoldást a gyakorlatban létrehozó CityWatcher cég szerint az első eset, hogy az USA-ban emberekbe ültetnek chipet hétköznapi tesztelés céljából. A megoldás ártalmatlanságát jelezve Sean Darks, a vállalat vezérigazgatója is beültettetett magának egy jeladót, és kijelentette, "nem várnám mástól, hogy olyat tegyen, amit én nem vállalnék".

A chipek fizikai mérete nagyjából egy hosszabb szem rizsével egyezik meg, és használata igen sokoldalú lehet. A kis chip használható a manapság elektromos kolompként, egyesek szerint dögcédulaként az alkalmazottak nyakában hordott belépőkártyák helyett, elég, ha az alkalmazott az érzékelőhöz tartja a karját, és máris nyílik az ajtó, a belépés pedig regisztrálásra kerül. Darks nem szándékozik kötelezővé tenni használatát saját cégénél sem, ám amennyiben a rendszer elterjed, kérdéses, hogy a dolgozók nem kerülnek-e majd kényszerhelyzetbe e technikai vívmány használatát illetően.

Kulcsszavak: RFID személyazonosítás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24