Siemens megoldások özöne a CeBIT-en

Kovács Attila, 2006. március 9. 13:07
A Siemens Communications ágazata olyan innovatív megoldásokat mutat be, melyek az ügyfelek számára új üzleti lehetőségeket nyitnak és hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat: a hálózat-üzemeltetők közvetlenül az ügyfél készülékére szállíthatják az izgalmas szórakozást és hasznos alkalmazásokat; a vállalati ügyfelek pedig az ágazat-specifikus megoldások révén költséget takaríthatnak meg.
Néhány, a kiállításon bemutatott új megoldások közül, csak felsorolással, címszavakban.

IP kommunikációs megoldások bármilyen ágazat számára;
HiPath BizIP: Peer-to-Peer technológia vállalati környezetre (gyors IP hozzáférés);
SIP-Softswitch közepes vállalatoknak (a HiPath 8000 SIP Softswitch 2.0-s verziója);
HiPath Business Service Suite: letölthető alkalmazások kis- és közepes vállalatok számára;
Dinamikus roaming úgynevezett dual mode technológiával;
Valós idejű (real-time) kommunikáció vészhelyzetben: HiPath Command Control Center; megoldások hálózat-üzemeltetőknek: modern telekommunikáció a lakószobában.;
HDTV megoldások a Home Entertainment-hez;
Voice and Video over IP: videotelefonálás HE-rendszerek és SIP-végkészülékek között;
Szélessávú infrastruktúra és konvergencia;
SURPASS hiT 7300: vadonatúj DWDM platform optikai hálózatokhoz;
Gép-gép kommunikáció EDGE-szabvány alapján; COSE (kommunikációs szolgáltatások TV-n).

A Siemens kommunikációs készülékekkel foglalkozó részlege átfogó választékot mutat be az új Gigaset zsinórnélküli készülékekből, mind a vezetékes hálózatokon, mind az interneten való telefonáláshoz, továbbá innovatív internet-elérési készülékeket és settop-boxokat a digitális otthoni szórakozás számára. Továbbá a házi (home) hálózatok és vezérlés számára kifejlesztett megoldások is láthatók.

A Siemens IT-szolgáltató ágazata három területre koncentrálva, a bankok és biztosítók, a közszolgálatok és a gyártóipar számára mutatja be legmodernebb megoldásait. Alkalmazásukkal a vállalatok optimálhatják folyamataikat, hatékony ügyfél-támogatást nyújthatnak, a közszolgálat pedig magasabb szinten szolgálhatja ki az állampolgárokat. Az SBS ágazat ezek mellett ismerteti az RFID területen történt legújabb fejlesztéseket; bemutatja, hogy a PKI (Public Key Infrastructure) hogyan növeli az adatbiztonságot, és demonstrálja a mobiltelefonos repülőtéri beléptető (check-in)  rendszer működését.

Megoldások a pénzügyi területre: „Pay as you drive (PAYD)" szatellites-mobiltelefonos, úthasználat-alapú tarifarendszer gépjármű-biztosítóknak, telefon- és callcenter-alapú sokcsatornás bankolási technológia, Six Sigma menedzsment rendszer a folyamatok optimálására.

Megoldások a közszolgálat számára: a "Customer Information Center" közhivatalok és ügyfeleik együttműködésére, „e-Government Labor” fejlesztő és tesztrendszer, Command Control Center megoldás készenléti szolgálatok bevetés-irányításához,  RFID-alapú páciens azonosító rendszerek, "Managed Learning" platform iskolák és közös adatközpontjuk hálózatában.

Megoldások az autó- és gyártóipar számára: integrált gyártásvégrehajtó rendszerek (MES) és vállalati erőforrás-tervezés (ERP) segítik a vállalatokat a jobb döntésekben, és nyújtanak aktuális termelési adatokat. Bemutatják, hogyan lehet rádiótechnikával támogatott termelési folyamatokat SAP-alkalmazásokba integrálni.

Az idei németországi labdarúgó világbajnokság idején vizsgázik a mobiltelefonos tévékészülék, a megoldás tömeges alkalmazása pedig a 2008-as olimpia idejére várható. A megoldást a CeBIT idején is kipróbálhatják a látogatók, a Siemens standján. Egy demo programmal bizonyítják, hogy az okostelefon nemcsak minitévéként működik, hanem a visszirányú csatorna felhasználásával interaktív, közvetlen részvételt tesz lehetővé az adásban. A mobil-tévézés adástechnikáját illetően a Siemens - a mobiltechnika más képviselőivel együtt - a DVB-H  technológiát támogatja.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14