Fujitsu Siemens adattároló konszolidációs rendszerek a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2006. március 9. 13:49
A Fujitsu Siemens Computers új online adattároló-megoldásokat mutat be a március 9. és 15. között Hannoverben megrendezésre kerülő CeBIT kiállításon. „A FibreCAT SX60 kis- és középvállalatoknak készült, a FibreCAT SX80-at pedig a nagyvállalatoknak és az adatközpontok üzemeltetőinek szántuk” – nyilatkozta Dr. Helmut Beck, a Fujitsu Siemens Computers tárolóeszközökért felelős divíziójának alelnöke. Mindkét rendszer megfelel a felhasználók rendelkezésre állás, megbízhatóság és sebesség terén támasztott magas követelményeinek. A korszerű tárolótechnológiát alkalmazó rendszerek redundáns komponenseket tartalmaznak, és 4 Gb/s sebességű fibre channel kapcsolatra képesek. A Fujitsu Siemens Computers saját fejlesztésű FibreCap és FibreCache megoldásai javítják a rendelkezésre állási képességeket, illetve az adatelérés sebességét.

A FibreCAT SX rendszer 2U magas helyet foglal el a rackben, és összesen 12 meghajtót képes befogadni. A kezelt adatvolumen nagysága 146 GB-tól 30 TB-ig terjedhet. Ez az első 4 Gb/s sebességű fibre channel rendszerek egyike a piacon. A Fujitsu Siemens Computers új FibreCache technológiája közvetlenül összekapcsolja egymással a RAID-vezérlők gyorsítótárait, így sokkal gyorsabban lezajlik a szinkronizálás, mint a hagyományos tárolórendszerek esetében. A snapshot-készítés az alapkiépítés részeként áll rendelkezésre.

Az adatközpont-szabványok által megkövetelt megbízhatósági szint

A rendszerek üzem közben cserélhető, redundáns RAID-vezérlőkkel, ventilátorokkal és tápegységekkel vannak felszerelve. Ha áramszünet lép fel, a FibreCAT rendszerek beépített, kivehető Compact Flash (CF) kártyára mentik a gyorsítótár tartalmát. Ennek tápellátását kondenzátor biztosítja, amely az általánosan használt akkumulátorokkal ellentétben azonnal újratölthető. Így az új FibreCap technológia védi a rendszert az áramkimaradásokkal szemben, és a hálózati tápellátás visszaállásakor azonnal rendelkezésre áll a teljes gyorsítótár-teljesítmény.

Sokféle alkalmazási forgatókönyv

A Fujitsu Siemens Computers sokféle alkalmazási forgatókönyv szerint tesztelte a FibreCAT SX rendszereket, amelyek sebesség és megbízhatóság szempontjából egyaránt kiváló eredményt értek el. Ideálisan használhatók közvetlenül a szerverhez csatolva, fürtmegoldásokban és Microsoft SQL Server, Oracle vagy mySQL adatbázisok tárolóiként éppúgy, mint lemezről lemezre történő biztonsági mentésnél. Adattároló konszolidációra, valamint a Microsoft Exchange, Microsoft IIS, Microsoft Business Solutions és SAP alkalmazások támogatására is kiválóan alkalmasak.

A heterogén környezetekhez tervezett tárolórendszerek jól együttműködnek a PRIMERGY, PRIMEPOWER és PRIMEQUEST szerverekkel. Az új FibreCAT SX modell 2006 májusától kapható.

Egyszerű telepítés és üzemeltetés

A FibreCAT SX rendszerek gyorsan és egyszerűen telepíthetők. Az előtelepített adminisztrációs szoftver könnyen kezelhető a logikus kialakítású webes felületen keresztül. A gyakorlati használat kényelméről több jellemző is gondoskodik. A Microsoft virtuális lemezszolgáltatások (VDS) integrálásának köszönhetően például logikai egységeket (ún. LUN-okat) lehet kialakítani és adatforráshoz rendelni a tárolón belül, és a LUN-ok üzem közben is bővíthetők.

„Ma már a kis- és középvállalatok is kénytelenek megküzdeni a nagy adatvolumen kezelésének kihívásával” – mutatott rá Dr. Helmut Beck. „Ehhez pedig jól működő és gazdaságos megoldásokra van szükségük. FibreCAT SX rendszereink a tárolótechnológia legfrissebb vívmányaira épülnek, és felhasználóbarát jellemzőkkel ötvözik a kiváló minőséget és rendelkezésre állást.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14