GDrive: virtuális tárhely a Google-től

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 11. 21:16
Már korábban is napvilágot láttak olyan híresztelések, miszerint a Google tárhelyet biztosítana felhasználóinak saját szerverein. Nemrég azonban véletlenül olyan információk kerültek fel a cég weboldalára, amelyek azt látszanak igazolni, hogy a kereső-óriás valóban tervbe vette egy online óriás tárhely létrehozását.
A webdokumentum alapjául Eric Schmidt, a Google vezérigazgatójának a múlt heti elemzői értekezleten tartott egyik beszéde szolgált. "Korlátlan helyet biztosítanánk felhasználóinknak, hogy azok itt tárolhassák legkülönfélébb adataikat, mint például e-mailek, képek, web-history, stb. Az új szolgáltatás pedig természetesen platform-független lenne, és bárhonnan elérhetnék azt a felhasználók" -állt az azóta már eltávolított dokumentumban.

További információk nem ismeretesek a GDrive projektet illetően, ugyanis a cég szóvivői nem kívántak érdemben nyilatkozni ez ügyben, hanem akárcsak máskor is, így hangzott a hivatalos válasz; "Folyamatosan termékeink és szolgáltatásaink még jobbá tételén dolgozunk, azonban jelen pillanatban nincs bejelentenivalónk". A felröppenő hír azonban nyugtalanságot keltett az adatvédelemmel foglalkozó biztonsági szakemberek köreiben, akik szerint egy hekkertámadás esetén többmillió user adatai kerülhetnek így veszélybe.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás